Meslek Hayatlarında Öğrendikleri Birbirinden Önemli Şeyleri Anlatarak Tüm Herkesi Aydınlatan Kişiler

Hepimizin bildiği gibi meslek hayatı profesyonellik gerektiriyor. Hem işimizi düzgün yapmak hem de öğrendiğimiz şeyleri kendi hayatımıza entegre edebilmek büyük önem taşıyor. Biz de bu içeriğimizde profesyonel oldukları alandan bazı can alıcı bilgileri paylaşarak bizleri aydınlatan kişileri listeledik.

Detaylar...👇

1. "Eğer bir gün yemek yediğiniz restoranda yangın başlarsa arka kapıyı kullanın. Genelde ana giriş kapısını diğer müşteriler kullanacaktır."

2. "Sebzeleriniz 'ölmüşse' soğuk suda şoklayarak eski hallerine getirebilirsiniz."

3. "Evinizde tahtakurusu varsa bunun sebebi evinizin pis olması değildir. Tahtakurularını büyük ihtimalle dışarıdan çanta ya da bavulla evinize taşımışsınızdır."

4. "Striptiz kulüplerinde çalan müziğin desibeli 110 civarıdır. Kulağın ise acı eşiği 120 desibeldir. Arka planda çalışan kişiler kulak koruyucu takarlar."

5. "Dijital kameralardaki (telefonlar dahil) sensörler monokromatiktir. Ve her sensör elementinde üç renkten birini (kırmızı, yeşil, mavi) algılayabilen minik bir renk filtresi bulunur. Sonrasında, görüntü, bir renk değeri ve çevresindeki en yakın sensörlerin değerlerine dayanarak diğer iki rengin ne olabileceğini hesaplayarak oluşturulur. Özetle; dijital bir fotoğraftaki renklerin 2/3'ü, gerçek verinin 1/3'ünden hesaplanır."

6. "Genetik olarak mantarlar, bitkilere değil insanlara daha yakındır."

7. "Eğer bir internet sitesi yavaşsa bunun sebebi sitenin yazılımcıları değil, reklam veren kuruluşların siteyi meşgul etmesidir."

8. "Beğenmediğiniz bir ürünü iade etmek istediğinizde kavga etmek yerine sabırlı olursanız satış temsilcisi size daha iyi yardımcı olacaktır."

9. "Antibiyotik kullanırken son güne kadar aksatmamalısınız. Bu tarz ilaçların birer kutu olarak reçete edilmesinin sebebi de budur. İyi hissettiğiniz an bırakırsanız hastalığınız tekrardan başa dönecektir."

10. "Göğüs röntgeniyle karşılaştırıldığında kıtalararası uçak yolculuğunda daha fazla radyasyona maruz kalırsınız."

11. "'Afantazya' adı verilen bir durum var ki, nüfusun bir kısmı zihinsel imge oluşturma kapasitesinden yoksun. Örneğin, çoğu insan gözlerini kapatabilir ve bir elma, sevdiğimiz bir kişi, bir araba vb. gibi şeyleri zihinde canlandırabilir, ancak 'afantazya' olan kişiler bunu yapamaz. Ayrıca, görüş alanında olmayan bir şeyi zihinde canlandıramazlar."

12. "Eski çağlarda ve Orta Çağ'da insanların hepsi aslında 30 yaş civarında ölmedi. Bunu söylememizin sebebi, çocuk ölümlerinin çok daha fazla olması ve bu durumun ortalama ölüm yaşını düşürmesiydi."

13. "Ultraviyole ışınlarıyla çalışan bakteri öldürücüler aslında bakteri öldürmez. Sadece çoğalmasını engeller."

14. "Büyük gemiler taşıma için en çevreci seçenektir. "

15. "Pahalı şaraplar iyi olduğu anlamına gelmez. Pahalı olmasının sebebi hasadın zahmetli olması ya da elde edildiği maddenin kötü yerde yetiştiği için iş yükünü artırmasıdır."

16. "Eğer köpeğinizin burnu akıyorsa endişelenmeyin. Köpekler daha iyi koku almak için kendi burnunu nemlendirir."

17. "Psikoloji çalışmalarında Freud teorileri 'eski' ve 'tarihi geçmiş' olarak değerlendirilir. Fakat günümüzde birçok internet ortamında savunucularını görebiliyoruz."

18. "Her 5 kız çocuğundan 1'i ensest vakasıyla karşı karşıyayken bu sayı erkek çocuklarda 11 de 1'dir."

19. "Yapay zekanın aslında zekası yoktur. Her şey birer istatistikten ibarettir."

İlginizi çekebilir;

Tarih'te Başka Bir İlk: Boğazköy'de Hitit Uygarlığı'na Ait Gizemli Bir Dil Bulundu!
Gördükçe Kabak Tadı Veren Durumları Paylaşarak Hepimizi Gerçeklerle Yüzleştiren Kişiler
Instagram'da Paylaşılan Her Şeyin Aslında Tamamen Birer Yalandan İbaret Olduğunu Kanıtlayan Kişiler!

Popüler İçerikler

Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!