Hanson Robotics‘in geliştirdiği Sophia'yı needeyse hepimiz biliyoruz. Dünyanın vatandaşlık alan ilk robotu olan Sophia, günümüzde en çok bilinen robot konumunda.
Hanson Robotics‘in geliştirdiği Sophia'yı needeyse hepimiz biliyoruz. Dünyanın vatandaşlık alan ilk robotu olan Sophia, günümüzde en çok bilinen robot konumunda.
Little Sophia'yı boşverin, onlar zaten yapmış biz tüketmek için bekliyoruz. Bir çok ülke çocuklara yapay zekayı ve kodlamayı öğretmek için ilkokul müfredatına bu dersleri ekledi. Yapay zeka strateji planı olan ülkeler de buna dahil. Çünkü gelecek teknolojiye entegre olmuş yapay zeka yazılımlarında. Her alanda kullanımı var, savunma üretim eğitim ulaşım hizmet sağlık vs. Teknolojisi en ileri olan ülkeler savunma anlamında dünya da söz sahibi olmak dışında ekonomi olarak ta önde olmuştur. Çünkü bilime eğitime önem vermek, bu yönde yatırımlar yapmak toplumu geliştirirken toplumun kullandığı dinamikleri de geliştirir.Tefeci Steve Jobs ne demişti, bilgisayar programlamayı herkes öğrenmeli çünkü bu size düşünmeyi öğretir..Analitik algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi sağlar. Yaratıcı düşünüp problem çözme yeteneğini arttırır.Bu tür eğitimlere önem verirsek market arabası tekerleği takılmış, kayıtla konuşan sözde yapay zekalı robot görünümlü otonomlardan daha iyisini yapacağız, umarım.
Bu robotlarin kafa arkasini neden kaplamiyorlar acaba? O kadar gercekci bir yuz verip sonra kafatasindaki tum makineleri transparan bir sekilde gostermeleri ilginc. Havalandirma-sogutma amacli mi diye merak ediyorum.
Yapay zekayı sevmiyorum. Ben kontrolün yardımcı bir ekipmanda olması konusunda çok rahatsızım, Sağlık sektöründe olabilir ama yaşamın her noktasına adapte edilme arzuları ileride insanlığı zor duruma sokacaktır. Yapay zekayı bağımsız ve kendini geliştirir şekilde yapmak çok ürkütücü bir durum.