Mesai Kaçamağı: Araştırmalar İnsanların Yüzde 58'inin Evden Çalışırken Cinsel İlişkiye Girdiğini Gösteriyor

Pandeminin hayatımıza kattığı yeniliklerden bir tanesi de evden çalışma stili oldu. Evden çalışmanın, çalışanların üretkenliğini arttırdığına dair çalışmalar mevcut. Evde insanların kanları kaynayınca mesai saatleri içinde kaçamaklar da yaşanmıyor değil. Hadi detaylara 👇

Dünya COVID-19 salgınıyla boğuşurken, çoğumuz kendimizi yeni bir yaşam biçimine uyum sağlamak zorunda bulduk.

Pandemi, iş hayatı ile kişisel yaşam arasındaki çizgileri bulanıklaştıran evden çalışma çağını da başlattı. Bazıları bu değişimi memnuniyetle karşılarken bazıları için bu bir stres kaynağıdır. Evden çalışmak bazı insanların sürekli çalıştıklarını ve mahremiyet duygularını yitirdiklerini düşünmelerine sebep oluyor.

Araştırmalar, insanların mesai saatlerinde evden çalışarak çeşitli çalışma dışı faaliyetlerde bulunduğunu göstermiştir.

Bazı araştırmalar, insanların evden çalışma düzenlemeleri sırasında mesai saatlerinde seks yaptığını ortaya çıkardı. Ocak-Mart 2020 arasında, pandemi hızlanırken ve insanlar hastalığa yakalanmamaya uğraşırken, Pornhub site trafiğinde yüzde 11'lik dudak uçuklatan bir artış gördü. Birçok insan vakit geçirmek için eğlence kaynağı olarak pornografiye yöneldi.

Tüketici ve pazarlama verilerinde uzmanlaşmış asırlık bir şirket olan Nielsen Corporation'a göre, aynı dönemde alkol satışları yüzde 55 arttı.

E-Conolight tarafından yapılan bir araştırma, evden çalışma dönemlerinde insanların yüzde 42'sinin bir randevuya çıktığını ve yüzde 41'inin seks yaptığını bildirdi. Aynı çalışma, erkeklerin yüzde 56'sının saat başında alkol almaya başladığını ve kadınların yüzde 75'inin online alışveriş yaptığını buldu.

OnePoll ve #LubeLife tarafından 2021'de yürütülen bir araştırma, evden çalışırken mesai saatleri içerisinde cinsel ilişkiye girdiğini kabul eden çok sayıda insan buldu.

Araştırma, sorulan 2 bin kişinin yüzde 58'inin mesai saatlerinde cinsel ilişkiye girdiğini bildirdiğini buldu. Yine de araştırmalar, evden çalışmayla verimliliğin arttığını gösteriyor. 13 binden fazla Çinli çalışan üzerinde yapılan bir Stanford araştırması, daha sessiz ortamlar ve daha az dikkat dağıtıcı şeyler sayesinde evden çalışmanın üretkenliği yüzde 12-13 oranında artırdığını buldu.

Daha uzun saatler çalıştığımızda, belirli bir noktadan sonra üretkenliğimiz keskin bir şekilde düşüyor.

Stanford'dan yapılan bir başka araştırma, haftada 70 saat çalışan birinin, haftada sadece 55 saat çalışan biri kadar üretken olacağını gösterdi. Haftada 50 saatten sonra üretkenlikte ani bir düşüş var. Aynı şey, günde çok fazla saat çalıştığımızda da geçerlidir.

Voucher Cloud tarafından yapılan bir araştırma, ofis çalışanlarının günde ortalama 2 saat 23 dakika üretken olduklarını buldu.

Bu çalışma, sayısız işyeri profesyonelinin çalışmaktan başka şeyler yapmak için çok zaman harcadığını gösteren diğer anketlerle birlikte izleniyor. İnsanlar kendi zamanlarını yönetebildiklerinde,  üretkenlik saatlerini en üst düzeye çıkarma ve tükenmişlikten kaçınma eğilimindedirler.

Tükenmişliğin her zaman çalışılan toplam saat sayısıyla ilgili olmadığını unutmamak önemlidir. Tükenmişlik; işyeri stresi, zorba patronlar, ezici iş yükleri, ofis politikaları ve kötü kişilerarası muamele nedeniyle de olabilir. Evden çalışırken bu şeylerin çoğu alakasız.

Çok sayıda çalışan için, ne zaman üretken olduklarını ve ne zaman mola vereceklerini belirleyebilmek, üretkenlik açısından son derece yararlıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

"Bekarlık Sultanlıktır" Diyen Yalnız Kurtlara Özel: İnsanların Bekar Kalmayı Seçmesinin Nedenleri
Bu Hayatı Seyretmeye Gelmişiz: İnsanların Plajda Buldukları Tuhaf Şeyleri Görünce "Yok Artık!" Diyeceksiniz!
Bizi Hayata Bağlayan Kan Damarlarımızdan Biri Haline Gelen İnternet Bir Günlüğüne Çökerse Neler Yaşanır?

Popüler İçerikler

Kayyum Atamaları Sonrası İlk Kez Konuşan Devlet Bahçeli, 'Öcalan' Çağrısını Yineledi
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
Güldür Güldür Show'dan Duygulandıran 29 Ekim Skeci Geldi