Merve Kavakcı Dışişleri Bakanlığı'na Danışman Olarak Atandı

Malezya Büyükelçisi olarak görev yaparken merkeze çekilen Merve Safa Kavakcı, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne atandı.

Kavakcı Ailesi

1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek TBMM'ye giren ve yemin törenine o dönem 'yasak' olan başörtüsüyle katıldığı için hakkında soruşturma açılarak T.C. vatandaşlığından çıkarılan Merve Kavakcı 3 Temmuz 2017'de yeniden vatandaşlığa alınmıştı. Kavakcı, 25 Kasım 2017'de Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçiliği'ne atanmıştı.

Merve Kavakcı'nın kızı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde çevirmen olarak katılmasıyla gündeme gelmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede Dışişleri bürokratları yerine Kavakcı'nın katılmasını eleştirmiş, Kavakçı'dan “hanım kızımız” olarak bahsetmesi nedeniyle AK Parti'den tepki gelmişti.

Merve Kavakcı'nın kardeşi Revza Kavakcı da 2018 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili seçilerek Meclis'e girdi. Revza Kavakcı, İBB, AK Parti yönetimindeyken Metro A.Ş.'de işe girmesi ve İBB'den burs alarak ABD'de doktora yapması ile gündeme gelmişti.

Jandarma'ya ilk kez kadın general atandı

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarla ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'nda 2 tümgeneral korgeneralliğe, 16 tuğgeneral tümgeneralliğe, 14 albay ise tuğgeneralliğe terfi etti. 10'u general olmak üzere 37 İl Jandarma Komutanı'nın görev yerleri değişirken, 11 general ve 14 albay emekliliğe sevk edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda ilk defa kadın bir general ataması da gerçekleşti. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Jandarma Personeli olan Albay Özlem Yılmaz tuğgeneralliğe terfi etti, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
13.08.2022

Arsızlığın/utanmazlığın vücut bulmuş halleri. - Zalimlerin çarkı`cahillerin çalışmayan kafalarıyla döner. .

13.08.2022

Kodumun suratsız karıları, erdoğanın haremi mi la bunlar, şu tipi görsen it bile emanet etmezsin, bu sisteminb de , bu ülkenin de ..... AQ

Pasif Kullanıcı
13.08.2022

Rahmetli Ecevit'i saygıyla anıyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (21)