Aradan 17 yıl geçer ve Tunç’un kaleminden EvvelOtel dökülür. Kitaptaki öyküler Saklı’daki öykülerin tema ve karakter bakımından adeta tamamlayıcısı niteliğinde olduğu için sonuna Saklı’yı da dahil etmeye karar verir.
Evvelotel’de kendisi henüz çocukken babası Zembilli Göçmen’in annesini Süslü Yenge ile aldattığına şahit olduğu otele yıllar sonra eşini aldatıp evini terk ettikten sonra babasını aramaya gelen kahramanın öyküsünü kendi ağzından okurken; Saklı’da sevgisizlik yüzünden karısını Süslü Yenge ile aldatan ve evini terk eden ancak aradığı sevgiyi onda da bulamayan Zembilli Göçmen’in hikayesi üçüncü kişi tarafından anlatılıyor.
Yani öyküleri, Evvelotel-Saklı, Kibir-İhtilaller Neye Benzer, Halâs Yaşadığımız Yerler, Acılezzet-Önemsizlik, Hiçbir Hikâye Göründüğü Kadar Temiz Değildir-Ay Bakıyor, Doğru-Mozart’ın Son Zartı, Yanık Taşlar-Su, Tevekkül-Silentium, Serim Düğüm Çözüm-Yanık Taşlar şeklinde ikili gruplara ayırarak kafanız karışmadan okuyabilirsiniz. (Her birinin konusuna uzun uzun değinmektense bu incelemeden sonra kitabı merak edenlerin okumasının daha faydalı olacağını düşünüyorum.)
Bu kitabı okurken aşırı dram beni sıkmıştı ama hayatın gerçeklerini yansıtmasını oldukça başarılı buldum. Yorum da gayet başarılı. Tebrikler👏