Mert Baki Kimdir? Yemek Sepeti'nin Yeni CEO'su Mert Baki Nereli ve Kaç Yaşında?

Yemeksepeti'nde flaş görev değişikliği yaşandı. Türkiye'nin önde gelen online yemek siparişi platformu Yemeksepeti’nin kurucularından ve CEO’su Nevzat Aydın görevinden ayrıldı ve yerine Mert Baki getirildi. Görev değişikliğinin ardından Mert Baki'nin kim olduğu da araştırılmaya başlandı. Peki, Mert Baki kimdir? Yemek Sepeti'nin yeni CEO'su Mert Baki nereli ve kaç yaşında? İşte Yemeksepeti'nin yeni CEO'su Mert Baki hakkında merak edilenler...

Yemeksepeti'nde kritik bir değişiklik... Yemeksepeti'nin kurucularından ve CEO'su Nevzat Aydın görevden ayrıldığını yerine ise Mert Baki'nin geldiğini açıkladı. Türkiye'nin en bilindik online yemek siparişi platformlarından biri olan Yemeksepeti'nin bu günlere gelmesine çok büyük bir payı olan Nevzat Aydın'ın görevden ayrılması ile yeni bir dönem başladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydın, 'Evet, bir devrin sonuna geldik. Jeff Bezos 25 yıl dayandı bense 21 yılı ancak görebildim' dedi.

Mert Baki, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Ardından İTÜ'de Elektrik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Mert Baki Sabancı Üniversitesi MBA yüksek lisansını tamamladı. Türkiye'deki eğitimlerinin ardından yurt dışında eğitim gören Mert Baki Florida ve Stanford Üniversitelerinde Business Strategy alanlarında eğitim programlarına katıldı.

Mert Baki, profesyonel iş hayatına ARAMA Danışmanlık'ta başlamış, ardından Migros'ta iş geliştirme alanında farklı görevlerde bulundu.

2011 yılında Yemeksepeti ailesine katıldıktan sonra şirketin tüm yeni projelerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluklarını yürüten Mert Baki ayrıca Delivery Hero ailesine katılmadan önce Yemeksepeti'nin 10 ülkedeki yurt dışı operasyonlarının sorumluluğunu üstleniyordu.

Son olarak İş Geliştirme'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki, Yemek.com, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle dahil birçok projeye liderlik ederek Yemeksepeti'nin hizmet gamının genişlemesini sağlamıştır.

Yemeksepeti Hakkında?

Yemeksepeti, çevrimiçi yemek siparişi sitesidir. 2001 yılında kurulan site, 20 milyondan fazla üye sayısına sahiptir ve günde ortalama 600 bin sipariş almaktadır. Yemeksepeti, 2020 yılında 32 bin 437 yeni restoranın dijitalleşerek online paket servis sistemine başlamasını sağladı. Bu restoranların %82'sini yerel ve tekil işletmeler oluşturmaktaydı. Şirketin web sitesinin yanında iOS ve Android uygulamaları da bulunmaktadır.

Yemeksepeti, Mayıs 2015'te online yemek sipariş platformu olan Delivery Hero'nun bünyesine katılmıştır.[Yemeksepeti Vale uygulaması ile paket servisi yapmayan restoranların, Yemeksepeti'nin kendi kuryeleri ile çalışabilmesi sağlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulunun 10 Ağustos 2021 tarihli raporunda, Yemeksepeti'nin 'indirim yağmuru' adı altında müşterilerine sunduğu kampanyalarda, önce fiyatlara zam yapıldığını ardından da zamlı fiyat üzerinden indirim uygulandığını tespit etti.

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı