Merkür Retrosu, Aşk ve İlişkiler

Merkür retrosu kapıda! Eyvahhh yine mi retro dediğinizi duyar gibiyim;  ama bu retro başka retro, Merkür bu kez yöneticisi olduğu ikizler burcunda gerileyecek. Yani gümbür gümbür bir Retro geliyor!

Merkür retrosunun başlangıcında ve bir süre yine ikizler burcundaki yolculuğuna devam etmekte olan Venüs de ona eşlik edecek.

Bu, önemli bir durum. Peki Venüs ne demek? Aşk, sevgi! Aklınıza ilk gelenler bunlar değil mi? Evet, tam da öyle. Bu Retro döneminde aşk ve ilişkiler vurgusu oldukça fazla, o yüzden bu konuyu konuşalım istedim.

Retro demek gezegenin enerjisinin içe dönmesi, o gezegen konularının içselleşmesi demek.

Yani Merkür retrosu bize aslında “Bir içine dön bak bakalım, neler yaşamışsın, nerden gelip nereye gidiyorsun, aklından, zihninden geçenler neler? Bir dur, nefes al, gözden geçir, sonra yine koşa koşa soluksuz yaşamaya devam edersin istersen” diyor.

Retro başlangıcında ve bir süre daha Venüs’ün de Merkür’e eşlik etmesi zaten Merkür retrolarının şanından olan eski sevgililerin dönmesi ya da sizin eski sevgililere dönme isteği yaşamanız etkisini onla, yüzle, binle çarpıyor!

Geçmiş Merkür retrolarını bi gözünüzün önüne getirin. Neler olmuştu, hangi eski sevgiliniz dönmüştü?

Muhtemelen yakın zamanda yaşanan bir flört ya da ilişki ile ilgiliydi. Şimdi olay biraz daha gelişiyor ve derinleşiyor. Yani demek istediğim, adını sanını, yüzünü bile unuttuğunuz o eski sevgili, çat diye biten eski flört aniden kapınızda belirebilir. Ee tabii ki madalyonun diğer yüzü de var. Bu sembolik sizin için de çalışabilir. Belki de bu retroya damgasını vuracak cümle “çocukluk aşkımı özledim” olabilir. O kadar geriye gidiyoruz yani. Zaten bu retro bir başka, çok kuvvetli geliyor demiştim.

Retroda dönen sevgililer ya da retroda başlayan ilişkilere bakalım:

Pekiiiii diyelim ki eski sevgiliniz döndü ya da siz eski sevgilinizle iletişime geçtiniz veya retro döneminde bir ilişki başlangıcı yaşamanız gerekiyor.

“Retroda gelen sevgiliye sakın kapıyı açma,selam bile verme, yeni bir ilişki mi, aman sakın başlama!” Yeterince ezberlediyseniz bu cümleyi yıllardır, hadi gelin bir başka bakış açısıyla bakalım. Öncelikle dönen sevgili ya da yeni ilişki başlangıcı yaşayacağınız kişiyle “tanışma anı”, bu anda gökyüzü nasıldı, sizin haritalarınız ne şekilde etkileniyordu ya da tetikleniyordu bu çok önemli. Yani gökyüzünde harika açılar ve yerleşimler var, ayrıldınız ve Merkür retroda tekrar bir araya gelme durumu söz konusuysa kapınızı aralamakta fayda olduğunu düşünüyorum. Benzer husus yeni bir ilişki başlatmakta da geçerli.

Göksel olaylar ve haritamızdaki yerleşimler bize bir şeyler göstermek, yaşatmak, birtakım olaylar yaşatmak ve kendimizin bir üst modeli haline gelmemiz için varlar.

Bu gelişim ve ilerleme konusunda ilişkiler önemli bir arena. Her bir yerleşim için ayrı bir yorum yapılabilir tabii ki, ama retroda dönen ya da sizin onun kapısını çaldığınız kişiden belki öğrenmeniz, görmeniz, fark etmeniz gereken bir şey vardır? Retro döneminde başlayan ilişki sizi belki farklı bir yere taşıyacaktır, ama belki de iletişimsel ve zihin akışının tam olarak uyumlu olmaması gibi sorunlar/sınavlar getirecektir. Yani yaşanması gereken bazı şeyler engellenemiyor. Siz her durum ve koşulda kendinize yolculuk yapıyorsunuz aslında, bunun için ilişkiler sadece bir başkasında kendinizi aynalamanız oluyor.

Retro döneminde önünüze çıkan olaylara ve özellikle romantik ilişkilere bir de bu açıdan bakmanızı dilerim!

Sevgiler,

Bakış açım hoşunuza gittiyse, farklı konularda ve günlük göksel hareketlerle ilgili paylaştıklarıma da ulaşmak isterseniz Instagram hesabım olan @pentimento777’den bana ulaşabilirsiniz, aşağıya linkini bırakıyorum:

https://www.instagram.com/pentimento777/?hl=tr

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood