Bu dönemde genel bütçe vergi dışı diğer gelirleri yüzde 62,8 arttı ve 175 milyar 71 milyon lira olarak hesaplandı. Özel bütçeli idarelerin öz gelirleri 20 milyar 748 milyon lirayı, düzenleyici ve denetleyici kurumların gelirleri ise 6 milyar 663 milyon lirayı buldu.
Vergi türleri itibarıyla ocak-aralık dönemi gerçekleşmelerine bakıldığında, banka ve sigorta muameleleri vergisi yüzde 24,7, gelir vergisi yüzde 17,1, harçlar yüzde 11,2, damga vergisi yüzde 11,1, özel tüketim vergisi yüzde 9,9, ithalde alınan katma değer vergisi yüzde 2,1 ve kurumlar vergisi binde 2 artarken, dahilde alınan katma değer vergisi yüzde 1,6 azaldı. Diğer vergiler tahsilatında ise yüzde 12,1'lik artış kaydedildi.
Tarih akp'yi ülkenin başına gelen en büyük iç tehdit; paraya tapan İslamla alakası olmadan dini kullanan hırsız yolsuzlar şerefsizler sürüsü olarak yazacak. Ülkenin anasını ağlattınız, affedersiniz ama bi siktirin gidin şu ülkeden artık!
Sözde bu kadar tasarruf tedbirlerine rağmen açık artıyor. Çünkü ÜRETMEYEN bir toplumuz. Halen büyümeyi Kanalla, Otobanla, Köprü ile kısacası İnşaatla zanneden zavallılar olduğu sürece o açık arşa ulaşır.
Gelir değişiyor gider değişiyor fakat giren değişmiyor.