Merkez Bankası 'Zorunlu Karşılık Oranı'nı Değiştirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası mevduata uygulanan zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle, teşvik amacıyla 3 aydan uzun vadeli TL hesaplarda zorunlu karşılık oranı sıfırlandı.

Merkez Bankası, Türk Lirası'nı desteklemek için zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Teşvik amacıyla 3 aydan uzun vadeli TL hesaplarda zorunlu karşılık oranı sıfırlandı.

Ayrıca, yurt dışından doğrudan temin edilen 6 aydan uzun vadeli yabancı para yükümlülüklerdeki artış için 2023 yıl sonuna kadar zorunlu karşılık oranlarının yüzde sıfır olarak uygulanmasına karar verildi.

Bahse konu değişiklikler, tesisi 3 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan 20 Ocak 2023 hesaplama tarihinden itibaren geçerli olacak.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR

son çırpınışlar

15.01.2023

Seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor...

15.01.2023

Matbaa da habire para basiyorlar.Karsiligi yok.100 dolar bozdum dövizcide 19 bin TL aldim.19 tane binlik seri ve ardisik numara.Iste o an anliyorsun para Buruni Frangi bile TL ye karsi %93 deger kazanmis.Büyük Ekonomist Maliye Bakani diyor ya paranin düsecegi baska bir yer yok.Korkmayacgiz yerimiz saglam daha düsmezin anlami biz kabullendik siz de kabüllenin demektir.Para bozuyorsunuz hic kullanilmamis taze para ardisik numarayla sizi buluyor.Bu ülkede ardisik numarayla Milli Piyanngo biletleri bulamazsiniz ama Maliyenin bastirdigi paralar daha kolaylikla bulunur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ