Merkez Bankası ve BDDK'nın Kredi Kartı Yapılandırma Kararı Ne Anlama Geliyor?

BDDK, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borucunu ödeyemenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı sağladı. Merkez Bankası ise dönem borcunun miktarına göre değişen faiz oranı ve asgari ödeme tutarı düzenlemesi gerçekleştirdi.

Kredi kartı yapılandırma kararının ardından Merkez Bankası, ‘Merkezin Güncesi’ blogunda düzenlemeye dair detaylar paylaştı.

Kübra Bölükbaş, Mehmet Selman Çolak ve Eren Ocakverdi tarafından hazırlanan "Bireysel Kredi Kartlarında Azami Akdi Faiz Oranlarının Bakiyeye Göre Farklılaştırılması" başlıklı analizde yeni kararlar incelendi.

Analizlere göre gelir arttıkça kredi kartı bakiyeleri artıyor ve yüksek kredi kartı bakiyelerinin aylık brüt gelir dağılımı üst dilimde yoğunlaşıyor.

Merkez Bankası’nın bu adımıyla yüksek gelirli kişilerin kredi kartı bakiyelerinin büyümesine sıkılaştırıcı etki yapması bekleniyor.

Merkez Bankası, bu kararla kredi kartı borçluluğunu azaltmayı teşvik ediyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kuyumcu, Hekim, Kuaför ve Daha Birçok Meslek Grubunun Hasılatı Bakanlığın Takibine Girdi
Satılık Dairesinin Fiyatını Bir Günde 700 Bin TL Artıran Ev Sahibinden İlginç Savunma
Asgari Ücret Zammında Kafalar Karıştı! Uzman İsim Maaşın Ne Kadar Yükseleceğini Tane Tane Açıkladı

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
YORUMLAR
27.09.2024

Öncelikle bankaların tahsil edemediği ve kara listeye aldığı batık kredileri tahsil etmek için zaten borçlu ve iflas durumundaki insanlara can simidi atar gibi görünen ama zaten borçlu ve ödeyemez durumdaki mudileri iyice borç batağına saplandıracak bir uygulama 🤔 İnsanları tüketim çılgınlığıyla kredi batağına saplayın , gelir gider dengesini sadece gider yönünde bozmak için her bankadan bir kredi kartını tutuşturun eline sonra da deyin ki yine sizi biz kurtaracağız ama bu sefer daha katlamalı faiz oranlarıyla uzun vadede bize kölelik yapmaya devam etmek zorundasınız deyin🫣 Her zaman banka kazanır eğer krediyle yatırım yapmazsanız 🫠

27.09.2024

Kredisini kapatıp uzun vadeye yaydığını ve rahatladığını sanan vatandaş hemen elindeki diğer kredi kartlarıyla gelirini ve giderini hesaplamadan yeni alışverişlere ve taksitlere başlayacaktır ki en önemli nokta da işte burada . İnsanların gideri her gün katlanırken sabit gelirli birisi yine kartla ihtiyaçlarını karşılamak ve gelecekten yemeye mecbur bir halde borçlanmak zorunda kalacaktır. Bankaların emlak ve haciz zenginliklerini artırdığı bu dönemde insanlara bile sormadan artı hesaplardaki miktarı gelirinin en az üç katı artırabiliyor bankalar. Hele son zamanlarda ise şu tarihler arasında şu saate kadar şu kadar harca şöyle öde diye cazip görünümlü tuzakları ise bddk denetlemiyorsa düşünen insanlar için bunda çok büyük nimetler vardır🤣🤣🤣

27.09.2024

Kart yapılandırma, kredi çekmekten daha beter. 50k olan borcu 85k olarak yapılandırıyolar :) ben değil bi arkadaşımın başına gelmiş hshshsshshs

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ