Merkez Bankası Rezervleri İki Hocanın Dikkatini Çekti: Özgür Demirtaş ve Ali Hakan Kara'dan Dikkat Çeken Yorum

Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervleri 31 Mayıs ile biten haftada 1,5 milyar dolar artıya geçti. Bu durum, ünlü ekonomistlerin dikkatini çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) swap hariç net rezervleri, seçim öncesinde dip olan eksi 65 milyar dolar seviyelerindeyken, 31 Mayıs ile biten geçen hafta 1,5 milyar dolar seviyesine çıktı.

Merkez Bankası net rezervleri pozitif tarafa geçerken, son iki ayda swap hariç net rezervlerin 66,5 milyar dolar iyileşmesi "çok güçlü" algılandı.

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, rezervlerin grafiğini, "Bir dönemin sonu" olarak paylaştı.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da Kara'nın paylaşımını retweetledi.

twitter.com

Ayrıca Demirtaş, aynı grafiği paylaşarak, "Madem böyle olacaktı, niye böylesine çılgınca enflasyon yarattınız. İnsanları fakirleştirdiniz. Ahh Ahh" diye yorumladı.

twitter.com

Popüler İçerikler

Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu Ağladı! Milli Takımın Hollanda’ya Elendiği Maçtan Sonra Gözyaşları Sel Oldu
İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama: 14 Yaşındaki Çocuk, 3.3 Milyon Suriyelinin Kimlik Bilgilerini Sızdırdı!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "Afganlar Giderse Türkiye'de Hayvancılık Biter"
YORUMLAR
04.06.2024

O kadar, nas, faiz haram/sebep falan... sonunda dünyadaki en yüksek faizi verip, tüm tefecilerdan para toplayıp, merkez bankasına doldurdunuz. Aldığınız paralarıda bizim paramız diye, bak bende ne kadar çok para var diye seviniyorsunuz ya :)))) O kadar yüksek faizle aldığınız dövizlerin geri ödemesini nasıl yapacağız. Zamanında millet KKM bela, devlete büyük yük/delik olacak dedi ama işinize geldi, kendi paralarınızı araya katıp ilettiniz, şimdi de kaç katı farkla para ödeyerek kurtulmaya çalışıyoruz. Sizden dolayı daha başımıza neler gelir acaba....

04.06.2024

Yerli ve milli tekadam ekonomistimiz varken iki hocanın esamesi okunmaz, aynı "iki ayyaş"da olduğu gibi.

04.06.2024

Olsun iha yaptık, siha yaptık!!!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ