Merkez Bankası'ndan Yeni Faiz Hamlesi: Bankalarda Kredi İştahı Kesildi mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda bir faiz indirimi hamlesi daha geldi. Politika faizindeki indirime paralel referans faiz oranında da indirime gidildi.

TCMB'nin hafta sonu yayımladığı kararların etkisi kredi tarafında kendini gösteriyor.

Referans faiz 98 baz puan indirimle yüzde 15,34’e çekilirken, ticari kredilerde katsayılarla yapılan düzenleme sırasıyla yüzde 22,85’ten yüzde 21,5’e ve yüzde 29,38’den yüzde 27,6’ya gerilemiş oldu.

Bloomberg HT’nin bankacılık tarafından aldığı verilere göre, kısa vadeli ticari kredi faizleri yüzde 20-20,75 seviyelerine geriledi. Uzun vadeli kredilerde bankacılık sektörünün verdiği bilgiye göre, bir süredir sabit faiz kullandırılmıyor.

Bankalar rahatsız!

Hali hazırda bulunan krediler korunmaya çalışılırken, stokta kısa vadeli kredilerin ağırlığı yüksek olduğundan yıl sonuna itibarıyla vadelerin dolması ile yenilemelerde de soru işaretleri artıyor. bulunuyor.

Yapılan düzenlemelerin temmuz sonu itibarıyla başlaması bankaların yeni kredi vermekte daha iştahsız davranmasına yol açıyor.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
25.08.2022

Yazin bir kenera,seçime bir hafta kala yüklü faiz artırma ve yüklü döviz düşümü.!! Küskün seçmen de 'adam bu işi biliyor yaauuvv' deyip partisinden şüphe ettiği için kendinden utanarak yine akp ye atacak oyunu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ