Merkez Bankası'ndaki Görevden Almaların Ardından Dolar Atağa Kalktı!

Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişikliklerinin ardından Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde 9,17'nin üzerini test eden dolar kuru, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg HT'nin aktardığı bilgiye göre, Dolar/TL kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişikliklerinin ardından Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde 9,17'nin üzerini test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL kuru da 10,65'in üzerini test etti.

Merkez Bankası'ndaki görevden almalar

Merkez Bankası'nın İki Başkan Yardımcısı Görevden Alındı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük'ün yanı sıra Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

Görevden alınan isimlerin yerine Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak ve Para Politikası Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Karardan önce TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
YORUMLAR
13.10.2021

şu görüşmeleri keşke izleyebilsek. acaba ne konuşuyolar. R: şahap noluyo olm bu dolar böyle? Ş: valla reis hep bu yardımcıların bok yemesi. aha bi de para politikası üyesi yok mu, yılanın başı o. R: tamam o zaman hepsini görevden alıyorum. dolar düşmezse eyy cehape derim. daha da düşmezse faizi arttırırsın. en kötü çay atarız ama çaylar senden ona göre. hadi ben gittim iyi geceler.

Pasif Kullanıcı
13.10.2021

tam da tügva haberleri ortaya çıkarken:D neyse babasının çiftliği zaten ülke istediği gibi at koşturur kime ne.

13.10.2021

Yani bunu anlamak neden bu kadar zor ? Merkez bankasına müdahale etme işte. Bağımsız hale gelmedikçe her müdahale de dolar artacak. NET İŞTE BU ÜSTELEMEK NEDEN ? yağ kaç para olacak acaba ?

TÜM YORUMLARI OKU (11)