Merkez Bankası'na 'Sabır Safhamdayım' Diyen Erdoğan'dan Dolar Yorumu: '7 TL'ye Yükselmesi Suikasttır'

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Merkez Bankası'nın yaptığı faiz artırımı ile ilgili 'Şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar' dedi.

"Seçim öncesinin belirsizlikleri sebebiyle böyle bir kıpırdanma olabilir diye baktık"

'Dövizin Ağustos'ta 7 liraya yükselmesi suikasttir' diyen Erdoğan, 'Seçim öncesinin belirsizlikleri sebebiyle böyle bir kıpırdanma olabilir diye baktık. Buna karşılık daha sonraki gelişmeleri aynı hüsnüniyetle değerlendiremiyoruz. Temmuz ayı boyunca da aynı seviyelerde seyreden dövizin ağustosta bir anda 7 lira seviyesine yükselmesi başlı başına bir ekonomik suikast girişiminin delilidir' ifadesini kullandı.

"ABD yönetiminin ülkemizin egemenlik haklarına açıkça saygısızlık taleplerine cevap vermedik"

AA'da yer alan habere göre, Erdoğan ayrıca 'ABD yönetiminin ülkemizin egemenlik haklarına açıkça saygısızlık taleplerine cevap vermedik diye böyle bir sonucun ortaya çıkması meselenin tamamen siyasi olduğuna işaret ediyor. Türkiye'nin yaşadığı bu hadise dünyada artık hiçbir ülkenin siyasi ve ekonomik güvenliğinin kalmadığının ifadesidir' diye konuştu.

"Şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz"

Dün politika faizi olan bir haftalık repo faizini 625 baz puan artıran Merkez Bankası'na da seslenen Erdoğan, 'Merkez Bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Diyor ya 'Bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık. Şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar. Çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz' dedi.

Türkiye Üçüncü Sıraya Yükseldi: Dünyada Hangi Ülke, Ne Kadar Faiz Uyguluyor?

"Sen elektriği suyu döviz ile mi ödüyorsun?"

Dün gündeme gelen dövizle kira ödenmesi konusuna da değinen Erdoğan, 'Uzun süredir şikayet konusu olan döviz ile kira konusunu ortadan kaldırdık. Sen elektriği suyu döviz ile mi ödüyorsun? Öyle 25 kuruşa simit yok.' dedi.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kulis Bilgisi Sızdı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bu Kez de Milletvekillerini Fırçaladı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
14.09.2018

Yeni tiyatro sezonu herkese hayırlı olsun. İyi seyirler efenim..

14.09.2018

ülkenin başına gelen en büyük suikast kendisi haberi yok.

14.09.2018

Allah aşkına sus! Sen konuştukça, ülke batıyor!!

TÜM YORUMLARI OKU (65)