Merkez Bankası, Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 9'da sabit tuttu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu geçen ay politika faizini yüzde 9 ile 2 yılın ardından ilk kez tek haneye indirmişti. Banka, faiz indirim döngüsünün sonuna gelindiğini açıklamıştı.

MB, bundan önceki 4 toplantıda toplamda 500 baz puanlık faiz indirimi yaparken bugünkü toplantıda politika faizini sabit tutu.

Metinde "Mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskler dikkate alınarak yeterli düzeyde olduğu değerlendirildi" ifadesine yer verildi.

İlgili haberler ⬇️

26 Ay Aradan Sonra Tek Hanede! Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı
Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı Tarihi

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
YORUMLAR
22.12.2022

Yok canım daha aşağılara çekip Amerika ile yarışa girmeyecek miydik? hayır şunu anlamıyorum. Sen bankaya ucuza para satsan ne satmasan ne? banka bana senin ona verdiğinin 3 4 katı faizle verdikten sonra yerim senin politika faizini😐

22.12.2022

Aralarındaki anlaşma bu zaten ya . Kur korumalı ile bankalara ve müşterilerine tl mevduatlarına yönelmesi telkin edildi. Bunu o an yapmasalar bankalar zaten ellerindeki döviz mevduatlardan ve dövizin tutulamamasından ciddi oranda karı elde edeceklerdi kaldı ki şu anda da yüzde 300 lerde karları ortalarda . Bu karları da merkez bankasından düşük faizle aldıkları borçları müşterilerine çok daha yüksek faizlerle satması sayesinde dengeliyor . TL leşme gibi görünen fakat bitiminde bir yıkım yaşatacak olan KKM sadece hükümete zaman kazandıracak bir illüzyondur. Kendi bekalarını devletin bekası gibi göstermelerinin illüzyon olduğunun bir başka örneğidir . Kendi çıkarlarını milletin çıkarlarının üstünde gördüklerinden gram şüphemiz zaten pek yoktu da artık bu kesinleşmiştir. Eskiden bankalar hortumlanırdı şimdi ise bankalar ile el ele millet hortumlanıyor olan bu .

22.12.2022

Faiz sıfırlama çalışmaları sürerken Döviz uçmuş. Kur korumalı mevduat diye asrın icadı var. Enflasyon %500 . Yakında Davalüasyon yapacaz derlerse hiç şaşırmam. Nasıl bir deney yapıonuz la bize?

22.12.2022

TL deki değer kaybı hala çok düşük bankalarda ki vadeli hesaplar,kur kurumalı diye tabir edilen ucube sistem v.s bu paralar piyasaya sürüldüğünde dolar, altın,euro tarzı yatırım emtia ve paralar konusunda kırılmayacak bir zirve kalmaz o yüzden TL de değer bir an önce düşürürülmelidir, aksi takdirde ileriki süreçte orta ve alt kesim vatandaşlar; para baronlarının elinde köle olmaya mahkum kalacaktır.Kim bilir belki de bazıları zaten bunu istiyordur....

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ