Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? Faizler İndirilecek Mi?

Merkez Bankası, aylık olarak gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantılarıyla piyasalara yön veriyor. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak kurul, faizler hakkındaki son kararını verecek. Uzmanlar, faizlerin indirilmesinin doları artıracağı konusunda fikir belirtiyor. Merkez Bankası, son yaptığı toplantıda faizleri değiştirmemiz ve yüzde 19’da sabit tutmuştu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açılanacak? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Faiz Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içinde katıldığı canlı yayında faizlerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan şunları söylemişti;

“Bunu da özellikle buradan bir yerde ben de sinyalimi belli yerlere herhalde vermiş oluyorum, çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Ama düşük faiz de bize düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır ve Ağustos ayıyla birlikte artık biz de düşük enflasyona inşallah geçeceğiz”

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açılanacak?

Para Politikası Kurulu Toplantısı 12 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşecek. Öğle saatlerinde yapılması beklenen toplantısının ardından saat 14.00’de faiz kararının açıklanması bekleniyor.

Popüler İçerikler

Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!
Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
Real Madrid Taraftarı İsyanda: Ancelotti Arda Güler'i Neden Oynatmıyor?