Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya Görevinden Alındı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevinden alındı, yerine yardımcısı Murat Uysal atandı. 

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan Merkez Bankası Başkanı Atama Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Görevden alınan Murat Çetinkaya'nın yerine başkan yardımcısı Murat Uysal atandı.

Karar metni bu şekilde 📌

Yeni başkandan ilk açıklama: 'Para politikası araçlarını bağımsız şekilde uygulamaya devam edeceğim'

Merkez Bankası başkanlığına atanan Murat Uysal, yaptığı ilk açıklamada 'Fiyat istikrarını sağlamaya odaklı para politikası araçlarını bağımsız şekilde uygulamaya devam edeceğim.' ifadelerini kullandı ve 'hedefler doğrultusundaki politikalarla ilgili iletişim kanallarının en üst düzeyde kullanılacağını' belirtti.

MB Eski Başkanı İyi Partili Durmuş Yılmaz, bir takipçisinden gelen soru üzerine durumu değerlendirdi.

Merkez Bankası Başkanının görevinden alınması ile ilgili sosyal medyada da birçok yorum vardı...

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR

Herkesi ve her seyi bir gecede, tek imza ile değiştirebilir. Referandum zamanı Evet Evet diye koşanlar buna koştunuz işte. Bunun partisi lideri cartı curtu yoktu. Her kim olursa olsun bu kadar yetki insan için çok fazla ve sonuç olarak olanlarda oluyor. Bugün bu memleket bu haldeyse sizlerin ve size çanak tutanların suçudur.

06.07.2019

Maalesef öyle ülkede rejim değişti 1 yıl geçti diyorlar ki sistem rehabilite edilecek. 1 yıl önce şahlanıp uçacaktık şimdi geldiğimiz durum bu...

06.07.2019

o BAGIMSIZ kismina inanacagimizi beklemiyorsunuz umarim . ne Kadar BAGIMSIZ olacaginiz göreve gelis seklinizden de besbelli

06.07.2019

Sırf damadın arkadaşı olduğu için sosyoloji bölümü mezunu birinin TCMB başkanlığı koltuğunda oturması zaten büyük bir hataydı. Yeni başkan en azından iktisat mezunu bankacılık alanında yüksek lisans yapmış ve yıllarca Halk Bankasında hazineden sorumlu genel müdür yardımcılığı yapmış bankacılık kökenli bir isim. Hoş Reis`in ağzının içine baktıktan sonra Harvard mezunu olsa neye yarar. Bu arada bu hamle ile damadın ekonomi yönetimindeki ağırlığı da sona eriyor gibi. Damadın görevden alınan bu ikinci arkadaşı sanırım damadın ekibini tasfiye devam edecek gibi.

TÜM YORUMLARI OKU (15)