Merkel: 'Cumhuriyet Gazetesine Operasyon Kaygı Verici'

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hafta başında Cumhuriyet Gazetesi yöneticisi ve yazarı 16 isim hakkında gözaltı kararı vermişti. 'FETÖ ve PKK terör örgütleri adına suç işlemek' yapılan operasyona gerekçe olarak gösterilmişti.

Yapılan operasyonu değerlendiren Almanya Başbakanı Merkel, 'en yüksek seviyede endişe verici' diyerek gazetecilerin Alman hükümetinin dayanışmasına güvenebileceğini belirtti.

'Sayın Dündar'da olduğu gibi, şimdi orada gözaltına alınan gazetecilere yönelik soruşturma ve duruşmaları takip edeceğiz'

Cumhuriyet'e yönelik operasyonun “hukukun üstünlüğü ile bağdaşması konusunda büyük endişelerimiz var” diyen Merkel, 'Sayın Dündar'da olduğu gibi, şimdi orada gözaltına alınan gazetecilere yönelik soruşturma ve duruşmaları takip edeceğiz. Gazeteciler ve aynı şekilde Türkiye'de zor şartlarda basın ve ifade özgürlüğü mücadelesi verenler, dayanışmamızdan emin olabilir' ifadelerini kullandı.

Yaşanan Tüm Gelişmeler ile Cumhuriyet Gazetesine Operasyon

Kurtulmuş, 'operasyon Cumhuriyet yazarlarına değil vakfa yönelik' demişti

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet yazarları ve yöneticilerine yönelik operasyonla ilgili olarak 'operasyon Cumhuriyet yazarlarına değil, Ağustos ayında 'tüzel kişiye' açılmış bir soruşturma' demişti.

Cumhuriyet'e Soruşturmanın Gerekçeleri Ne?

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
02.11.2016

Avrupa, Atatürkçüydü de biz mi bilmiyorduk :)) uyan Türkiye uyan

03.11.2016

Yav arkadaş buradan koyunca oradan niye ses geliyor anlamıyorum

"YENİ" cumhuriyet gazetesi PKKyı savunan bir gazete bunu herkes biliyor, merkel ablamız da malum PKKya laf söyletmez, hadi ablam HAIL HITLER'in yanına, sen de bi uza artık behh

TÜM YORUMLARI OKU (4)