Mercedes, Son Turda Kaybedilen Şampiyonluğu Mahkemeye Taşıyor

Mercedes, Formula 1'de Red Bull-Honda takımından Max Verstappen'in şampiyonluk yarışındaki rakibi Lewis Hamilton'ı son turda geçmesiyle biten final yarışının ardından yaptıkları iki itirazın reddedilmesini mahkemeye taşıyacak.

Fotoğraflar: Reuters

Mercedes, yaptığı açıklamada, pilotlardan Nicholas Latifi'nin yaptığı kaza sonucunda güvenlik aracının girmesi sonrasında yarışın son bölümünde kural hataları yapıldığı gerekçesiyle itiraz ettiğini ve itirazlarının reddedilmesi sonrasında, temyiz mahkemesine yeniden inceleme başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Formula 1'de Red Bull-Honda takımından Max Verstappen, büyük çekişmenin yaşandığı son yarış sonrasında ilk şampiyonluğuna ulaşmıştı. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Hamilton'u 8. şampiyonluktan etti

Başkent Abu Dabi'deki 5,2 kilometrelik Yas Marina Pisti'nde 58 tur üzerinden koşulan ve büyük çekişmeye sahne olan yarışın son turunda Verstappen, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 7 şampiyonluğu bulunan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'u geçerek şampiyonluğunu ilan etmişti.

Ayrıca bakınız 👇

Mick Schumacher'in Abu Dhabi GP'de Latifi'yi Pistin Dışına İtmesi ve Gelen Tepkiler

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
13.12.2021

baştan sona izledim dün. bence ortada bi haksızlık yok. Verstappen büyün yarış boyunca ağladı zaten hakemlerin her kararı Hamilton'dan yana oldu diye. evet yarıi Hamilton'dan yana idi. ama kaza oldu. kaza sırasında Perez ve Verstappen pit'e girdi, mercedes takımı hata yaptı yetişemedi ve Hamilton pit'e giremedi. 36 turdur aynı lastikleydi. guvenlık aracı aradan cıkınca Verstappen atak yaptı ve Hamilton 1 saniyeyi lastiklerden dolayı kacırdı. yani burda şimdi Verstappen napsın kendi bile inanamadı şampiyon olduğuna.

13.12.2021

evet hamilton nun pite girmeyişi bir hataydı ama yarışı o kaybettirmedi hamilton tur bindirdiği trafiği kendi geçti verstapenle aralarında 14 saniye fark vardı verstappen de o trafikle uğraşmadı bile lastikleri de yumuşaktı geçti ve kazandı hakkımıydı değildi

13.12.2021

Massi mi daha kotu yoksa turk hakemlerimi karar veremedik

13.12.2021

Her ne kadar ağlak şansli olsa da Hamilton 1 v 2 yarışıp 50 tur koydu bunlara. İlk turda geri vermesi gerekliydi ya da ceza alması lazımdı. 40 turluk lastikle aradaki farkı korudu, son 5 turda da arada 12 sn fark + 4 araç varken öteki veledin eline verdiler direk kupayı. Amk mal Masi'si kırmızı çıkartıp ikisini de yarıştırıp efsane sezon sonu yapacağına öteki veledin eline verdi kupayı direk.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ