Mercedes'in Görenleri Hayran Bırakan Yeni Canavarı: 2024 AMG GT Tanıtıldı!

Ünlü otomobil üreticilerinin başında gelen Almanya merkezli Mercedes-Benz, araba tutkunlarının ayağını yerden kesmeye devam ediyor. Ünlü marka son olarak, genellikle Porsche 911 aracı modeli ile karşılaştırılan AMG GT otomobilinin ikinci neslini tanıttı. Firmanın yeni canavarı, kısa sürede piyasanın ilgi odağı olmayı başardı.

Alman otomotiv devi Mercedes, uzun bir süredir beklenen AMG GT modelinin ikinci neslini resmi olarak tanıttı.

Yeni 2024 Mercedes-AMG GT, tasarım ve performans taraflarında önceki modele göre önemli değişiklikler içeriyor ve markanın yenilikçi fikirlerini barındırıyor.

Tasarım alanından başlayacak olursak, yeni otomobil genel anlamda sade ancak oldukça sportif ve agresif bir görüntüye sahip.

Araç, ön tarafta oldukça geniş bir ızgara tasarımı ve modern bir logo ile bizleri karşılarken, ışıklandırma sistemi için farlarda 3 noktalı aydınlatmalar kullanıyor.

2024 model AMG'nin arka alanında da önemli detaylar mevcut. Araç, tıpkı öndeki ızgara gibi geniş bir spoiler ve egzozların arasında bulunan kalın bir difüzöre sahip.

Sadece tasarım alanında değil performans alanında da zirveye oynamak isteyen AMG GT, Alüminyum, çelik, magnezum ve fiber karışımdan oluşan gövdesi sayesinde sağlamlık ve hafifliği bir arada sunuyor.

Yeni otomobil, kaliteli gövdesine ve modern tasarımına ek olarak aerodinamik teknolojisini de ev sahipliği yapıyor. Mercedes'in "Airpanel" ismini verdiği sistemi kullanan araç, belirli sıcaklıklarda çalışan özel hava girişleriyle sürtünme kuvvetine karşı meydan okuyor.

5 adet tasarım paketi ve 11 adet de renk seçeneği ile beraber piyasaya sürülecek yeni AMG, kendi özelliklerinin yanında alıcılarının da imzasını taşıyabilecek.

Dışı kadar iç mekanı ile de hayran bırakan araç, 2+2 koltuk dizilimi, iki adet 12 inç gösterge ve bilgi paneli, Nappa imzalı deri döşemeler, 64 renkli ortam aydınlatma ve 7 arkaplan rengiyle premium bir otomobil olduğunu kanıtlıyor.

Yeni canavar performans tarafında ise kendisinden beklenen kadar güçlü ve kararlı. İki farklı versiyon ile piyasaya sürülecek AMG GT'nin motor özellikleri şöyle:

Mercedes'in yeni SPEEDSHIFT MCT 9G şanzımanıyla donatılan otomobil, iki farklı motor seçeneğine sahip:

  • AMG GT 63: 4.0 litre çift turbolu V8 - 577 hp

  • AMG GT 55: 4.0 litre çift turbolu V8 - 469 hp

2024 yılının ilk çeyreğinde yollarda görebileceğimiz yeni 2024 Mercedes-AMG GT aracının fiyatı hakkında ise henüz resmi bir bilgi yok. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere çok pahalı olacağını söyleyebiliriz.

Peki siz yeni otomobil hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...

İlginizi çekebilir:

Milyonluk Hurda: İlginç Hikayeli Eski Ferrari Aracı Açık Artırmada Yaklaşık 2 Milyon Dolara Satıldı!
Otomobil Almak İmkansızlaşıyor: Türkiye'de 750 Bin TL Altında Fiyata Sahip Sadece 2 Araba Kaldı!
Süper Hızlı Dev Bataryalar Sayesinde Elektrikli Araçlardaki Kısa Menzil Mesafeleri Tarih Oluyor!
TOGG, Ağustos Ayında Yapılan Teslimat Sayısının Temmuz Ayını Şimdiden Geçtiğini Açıkladı

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!