Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Savunan Açıklamalarına Sert Çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında partililere seslendi. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanHamas açıklamaları ile ilgili eleştirdi: 'Sen sözde Kürdistan'ın bir parçasını Türkiye'de gördüğünü söyleyen Hamas'ı niye savunuyorsun?'

Partisinin grup toplantısında partililere seslenenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Akşener'in konuşmasının gündemi Cumhuriyetin 100'üncü yılı ve Erdoğan'ın Hamas hakkında yaptığı açıklamalardı.

"Ne yazık ki her yüzyılda insanlığın başına bela olmuş birkaç psikopat çıkıyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılın baş psikopatı da hiç şüphesiz ki Netanyahu'dur" diyen Akşener, "Filistin'de meydana gelen olaylara siyasi aidiyetlerin üstünde bir bilinçle bakmak ve yaşananları doğru tanımlamak zorundayız" dedi.

Akşener sözlerine "Hamas'ın terör saldırısı da İsrail toplumuna korku saldığı gibi Netanyahu'yu da gözü dönmüş gaddarlığını sergileyeceği bir bahaneyi hediye etmiştir" açıklamasını da ekledi.

"Söyle bakalım Sayın Erdoğan, sen sözde Kürdistan'ın bir parçasını Türkiye'de gördüğünü söyleyen Hamas'ı niye savunuyorsun? Niçin savunuyorsun?" diye Cumhurbaşkanına seslenen Akşener sözlerine şöyle devam etti:

'Ortada Filistin'in meşru bir hükümeti varken sanki Filistinliler için hayırlı bir iş yapmış gibi sen neden Hamas'ı Filistinlilerin tek meşru temsilcisi görüyorsun? Bu kadar şaibeli bir eyleme imza atanları sen hangi akılla mücahit diye lanse ediyorsun? Kadınları, çocukları, sivilleri öldürmenin mücahitlikle ne ilgisi var? Dinimiz savaşta bile bunların öldürülmesini yasaklamamış mıdır? Amacın nedir Sayın Erdoğan? Filistin'in haklılığını zayıflatmak mı istiyorsun? Netanyahu'nun terörüne zemin kazandırmak mı istiyorsun?'

Akşener, Erdoğan'a "Seni buradan uyarıyorum" diye seslendi: "Sorumsuzca yaptığın açıklamalarla Netanyahu'nun değirmenine su taşıyorsun. Türkiye'nin bugüne kadar sergilediği rasyonel duruşa ve arabulucu rolüne zarar veriyorsun."

Popüler İçerikler

İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
YORUMLAR
01.11.2023

Sonunda birisi şu politikayı eleştirdi.

01.11.2023

Hamas çok rahat bir şekilde Türkiye'nin arabulucu olmasını istemiyoruz diye açıklama yapıyor.... Bizim arap seviciler hâlâ onların peşlerinde suratlarına tükürülürken koşmaya devam ediyorlar. Adamlar Mısır, Lübanan, S.Arabistan aracı olsun dedi (ki bunlarda zaten İsrail ortak yapımı yönetimler :) Lan oğlum elin arabının salaklıklarına bizi karıştırmayı, bulaştırmayı bırakın yaa. Adamlar bizi ne müslüman ne adam oalrak görüyor, değer vermiyor. Tarhilerimiz boyunca da onlardan bir kere bile fayda/destek görmemişiz, mal mıyız oğlum biz....

01.11.2023

Cevabı çözüm sürecinde!

TÜM YORUMLARI OKU (8)