Menzil Tarikatı'ndan Ormanlık Alanda 'Kale' Gibi Öğrenci Yurdu

Son yıllarda kamuda örgütlendiği iddialarıyla gündeme gelen Menzil Tarikatı bu kez bir yurt inşasıyla gündemde. Ordu'nun Kestane Köyü'nde ormanlık alanın içerisine inşa edilen yurdun Menzilciler tarafından yapıldığı belirtiliyor. Kayaların üzerine yapılan yurdu görenler 'kale gibi' benzetmesini yapıyor.

Yurt inşaatını gündeme taşıyan gazeteci Mustafa Hoş oldu. Hoş'un Youtube üzerinden yayın yapan Babıali TV'deki programında verdiği bilgiye göre, Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Köyü'nde, köyün dışındaki bir ormanlık arazide Menzil Tarikatı tarafından öğrenci yurdu inşa ediliyor.

"Alamut Kalesi gibi"

Gazeteci Hoş, kayalıklar üzerine inşa edilen yurt için 'Alamut Kalesi' benzetmesi yaptı. Hoş, yurdun inşaatına kaçak olarak başlandığını, daha sonra 'imar barışı' düzenlemesinden yararlandığını anlattı.

"Yurt ıssız bir yere yapılıyor"

Yurdun köyün dışında bir noktaya inşa edilmesine dikkat çeken Hoş, 'Burada kalacak olan çocuklara kolay kolay kimse ulaşamaz' dedi. Aladağ faciasını hatırlatan Hoş, ailelerin çocuklarını tarikat yurtlarına vermeye mecbur bırakıldığını vurguladı.

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
AK Partili Hamdi Çamlı'dan Ahmet Hakan'a Sert Sözler: "Elimizde Büyüyen Gevşek"
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
YORUMLAR
31.07.2020

Sadece şu binanın yapılması için harcanan para bu işlerin amacının din min değil tamamiyle para olduğunu kanıtlar..kardeşim şu an masum görünüyor olabilirler ama bu daha sonra her türlü boku yemeyecekleri anlamına gelmiyor,15 Temmuz 100 sene önce olmadı daha dün oldu dün,artık yanılamazsınız aldanamazsınız aklınızı başınıza toplayın bu bağnaz iki yüzlü CEO lara meyletmeyin,devletin iradesinin olmadığı hiç bir yapılanmayı kabul etmiyorum bir Türk vatandaşı olarak..

31.07.2020

Çok şey yazılır bak bu tarikat hakkında. Gün adı altında toplandıkları evlerde milleti iyi kullanırlar. Mesela; size Allah rızası için mantı, baklava, börek yaptırırlar, sonra da giderler onları satarlar. Onları yapanlar Allah rızası için yapar ama yaptıranların amacı yapım maliyetinden kurtulmak olur. Açın YouTube'a bakın, oğulları, torunları, şeyhleri Menzil köyüne nasıl lüks araç konvoylarıyla giriyor. Hani gösteriş günahtı? Allah rızası için yapıyorlar güya her şeyi ama para oluk oluk akıyor.

31.07.2020

Yuvarlak masa pedofilileri kale yaptırmışlar.

31.07.2020

Güldüm ama acı acı ama üzülmemek lazım bu eşeklere dinci yurdunda tecavüz olayı yaşanıyor hesap sormaya kalkıyoruz dinciler diyor ki sana kim tecavüz etti tecavüz eden dinci tecavüz edilen dincinin çocuğu ayrıştırmadan onlarında hakkını savunmaya çalışıyoruz eşek oğlu eşek çomarlar tecavüzcü hocayı savunuyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (64)