Menzil Cemaati Miras Kavgasının Ardından Tarikat Mahkemesi Kurduğunu Açıkladı

Menzil cemaatinde miras kavgası ayyuka çıktı. Geçen günlerde Menzil şeyhi ve kardeşinin miras kavgası kameralara yansımıştı. Cemaat bir açıklama yaparak tarikat mahkemesi kurulduğunu ve halifelerin karara bağlayacağını kaydetti.

Adıyaman'ın Kahta sınırları içerisinde bulunan Menzil köyünü adeta küçük bir İran'a çeviren Menzil cemaatinde miras kavgası ayyuka çıktı.

Milyon liralık araçlara binen, lüks içinde yaşayan Menzil şeyhi ve kardeşlerinin miras kavgası geçen günlerde kameralara yansımıştı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz👇🏻

Dergahları Basılmış! Menzil Şeyhi ve Kardeşinin Kameralar Önünde Miras Kavgası

Videoda şu an Menzil Şeyhi olan Muhammed Saki'nin "Kiraların faizini bile istediler" dediği duyuluyor. Diğer kardeş ise "Babamın vefatının ikinci günü sizinkiler dergah bastı. Miras her şey demiştin" yanıtını veriyor.

Cemaat, Menzil sınırları içerisinde şeyhin ve cemaate dair görüntülerin çekilmesini, yayınlanmasını yasaklamıştı. Son olarak miras kavgasının medyada yayılmasından rahatsız olduğu anlaşılan cemaat, bir açıklama yayımladı.

Cemaat miras için tarikat mahkemesi kurdu. 'Menzil Yolu' isimli X hesabından yapılan açıklamada 'halifelerin karar vereceği' ifade edildi.

twitter.com

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kıymetli kardeşlerimiz 22 Ekim 2024 tarihinde Menzil Camii’nde cemaat huzurunda bir toplantı gerçekleşmiştir. Rahmetli Gavsımızın mahdumları olan büyüklerimiz; miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuların değerlendirilmesi ve hükme bağlanması hususunda bir hakem heyeti tayin etmişlerdir. Gavsımızın diğer üç halifesi, hüküm mercii olarak kabul edilmiştir.

Bu hayırlı adımın en başta bütün kardeşlerimiz arasındaki muhabbetin tesisine ve ümmet-i Muhammed’in ihtiyaç duyduğu hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz.”

Miras kavgası kameralara böyle yansıdı👇🏻

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Menzilcilerden Yeni Video Geldi: Şeylerinin Adımlarına Basmaya Çalıştılar!
Menzil Cemaati Yine Tartışmaların Merkezinde

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Kıvılcım ile Cemal'in O Sahnesine İBB'den Yanıt Geldi
TUSAŞ'a Terör Saldırısı Sonrası Instagram, YouTube, Twitter, Telegram ve TikTok'a Erişim Kısıtlandı
Yenidoğan Çetesi Skandalında Hayatını Kaybeden Bebeklerin Ölüm Nedenleri Belli Oldu
YORUMLAR
24.10.2024

Arabaların arkasında "Mürit sağolsun" falan yazıyor mu acaba?

24.10.2024

Mustafa Kemal Atatürk 🙏

24.10.2024

Alın size din 😂😂😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ