Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Tutuklandı! Serdar Aksoy Kimdir?

Menemen Belediyesindeki 'zimmet' ve 'irtikap' iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak CHP'den istifa eden Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı. Peki, Serdar Aksoy kimdir? İşte bilinmesi gerekenler...

Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. CHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Aksoy, 19 Kasım 2020'de sosyal medya hesabından partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. 

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik' iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı, 20 Kasım'da gözaltına alınmıştı. Aksoy, 'zimmet' ve 'irtikap' iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aksoy tutuklandı. İşte Serdar Aksoy ile ilgili tüm detaylar...

Serdar Aksoy Kimdir?

Serdar Aksoy, 16 Nisan 1974 tarihinde İzmir Menemen'de dünyaya geldi. İlkokulu Menemen Şehit Kemal'de, ortaokulu İzmir Türk Koleji'nde, liseyi ise Ankara Çankaya Lisesi'nde bitirdi. Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi'ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi'nde Sermaye Piyasaları okudu.

Menemen'de müteahhitlikle uğraşan Aksoy,. Menemen'in Sesi ve Poyraz Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Serdar Aksoy, 31 Mart 2019 tarihinde yapılanan yerel seçimlerde CHP'den İzmir Menemen Belediye Başkan Adayı oldu. Yerel seçimlerde 55.047 oy alarak, en yakın rakibine 10bin oy fark atarak Menemen Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Popüler İçerikler

Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Dehşet Anları Kamerada: Sidney'de Bu Kez Vaaz Veren Piskopos Defalarca Bıçaklandı!
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu