Menekşe Nasıl Ekilir? Menekşe Budaması Nasıl Yapılır?

Genellikle uzun ömürlü olarak bilinen menekşeler bazen dönemlik de yaşabilmektedirler. Kalp şeklini andıran menekşe adını ise menekşe renginden almıştır. Çok fazla çiçek açmasıyla bilinen menekşenin mavi, sarı, beyaz, pembe ya da çok renkli açan türleri de bulunur. Evlerde sıkça tercih edilen ve güzellikleriyle evimize renk katan menekşeler hakkında detaylar merak ediliyor. Ülkemizde de sıkça karşılaştığımız menekşelerin nasıl ekildiği ve budamasının nasıl yapıldığı ile ilgili tüm detayları haberimizde sizler için derledik...

Menekşegiller familyasının Viola cinsini oluşturan bitki türlerini kapsayan menekşeler ev hanımlarının en çok tercih ettiği çiçeklerden biri oluyor. 400 ila 500 türü bulunan menekşeler dünyanın her bölgesinde kolaylıkla yetiştirilen bir çiçek türü olarak biliniyor. En çok kuzey yarım kürede bulunan menekşeler daha çok aydınlık fakat güneşi direkt almayan nemli bölgelerde bulunmayı severler. Menekşenin nasıl ekildiğine ve menekşelerin nasıl budandığına dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Menekşe Nasıl Ekilir? Menekşe Nasıl Budanır?

Menekşe uygun ortam sağlandığında çok rahat yetiştirilebilen bir çiçektir. Özelikle güneş alan aydınlık bir eviniz varsa değmeyin keyfine. Mutfaklarınızda ışık alan ve aynı zamanda yemek yada çaydanlıktan gelen buharı da alabileceği mekanlara yerleştirirseniz buda menekşenizin hoşuna gidecektir. Oldukça sevilen menekşenin nasıl ekildiği ise merak ediliyor.

Menekşe ekimi oldukça basit bir yöntemdir. Öncelikle menekşenizi ekeceğiniz saksıyı ilk olarak küçük seçmelisiniz. Ardından toprağınında kaliteli olması önemlidir. Menekşeniz için altı delikli bir saksı seçimi de dikkat edilmesi gereken diğer bir konudur. Öncelikle saksının büyük çoğunluğuna toprağı dökerek iyice yayın. Ardından suda kök salmış menekşenizi toprağın ortasında kökünün tamamının gireceği bir çukur açarak çukura yerleştirin. ardından saksıya biraz daha toprak ekleyerek çukuru kapatın ve menekşenizin kökü dahil sapının başlangıcının toprağın altında kalmasını sağlayın. Ardından menekşenize hayat suyunu vererek toprağı ıslatın bu şekilde menekşenizin ekimini başarıyla tamamlamış olursunuz.

Menekşenin budamdası da ekimi kadar kolaydır. Zaman zaman kuruyan veya zarar görmüş yaprakları olan menekşenizin rahatlaması için onu budamanız gerekmektedir. Kuruyan yapraklarını tuttuğunuzda zaten kendisi düşecektir. Bunun haricinde zarar görmüş veya budanması gereken yaprakları varsa menekşeye zarar vermeden sadece budanması gereken yaprağın dibinden tutarak yaprağı koparabilirsiniz. Bu şekilde menekşenizi kolaylıkla budayabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
Kızılcık Şerbeti'nde Giray'ı Canlandıran Kaan Taşaner Dizide Rol Almaktan Duyduğu Pişmanlığı İtiraf Etti
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti