Memurları Yakından İlgilendiren Emsal Yıllık İzin Kararı Verildi

Yaz ayları ile birlikte özel sektör ve kamu sektörlerinde yıllık izin talepleri artmaya başladı. Personellerin yıllık izinlerini kullanma şekline ise birçok kurum müdahale ederek kısıtlamalara gidiyor. Bu konu ile ilgili emsal bir karar gündeme geldi.

İşveren tarafından yıllık izinlere yapılan müdahale dava konusu oldu. İşçinin yıllık izinini istediği gibi bölme ya da kullanma talebine karşı gelen kurumları bundan sonrası için zor günler bekliyor.

Karara yol açan örnek ise şu şekilde meydana geldi: Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan bir personel yıllık iznini bölümlere ayırarak tatil yapmak istedi. Ancak genel müdürlük bu talebi reddederek, yıllık izinlerin ancak "üç parçaya bölünebileceğini" belirtti.

Bu karar üzerine personel Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurarak, mağdur edildiğini belirten bir şikayet dilekçesi verdi. Kamu Denetçiliği Kurumu, durumu ele alarak Karayolları Genel Müdürlüğü'nden izahat istedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü kararında ısrarcı olurken Kamu Denetçiliği Kurumu bu kararın değişikliği yönünde karar verdi ve kuruma süre tanıdı.

Kamu Denetçiliği Kurumu, kararını açıklarken hukuk, hakkaniyet ve insan haklarına uygunluk yönünde durumu ele aldıklarını "yıllık iznin bölünmesi" konusunda kamu çalışanlarından yana net bir duruş sergilediklerini belirtti.

KDK, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 30 gün süre verdi ve bu kararını değiştirerek kurallara uygun hale getirmesini talep etti. Kamu personelinin iznini kurumuyla uzlaşarak istediği kadar böleceği konusunda bir emsal karara varılmış olundu.

İlginizi Çekebilir

Röportaj Veren Gurbetçi Gerçekleri Konuştu: “Almanya Kıskanıyor Diyen Yalan Söylüyor”
Yurt Dışı Çıkış Harcı İçin Geçmişe Dönük İstisna Tanındı
"Çeyrek ve Gram Altın Üretimi Durdu" Denmişti, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Yanıt Geldi

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!