Memur ve Memur Emeklisine Yapılacak Zam Oranı Belli Oldu: Yüzde 30-35

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldı.

Enflasyon farklarından oluşan zam

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 Ek Gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
06.12.2021

Yapılan % 30 zammın cebimize yansıması - %60

06.12.2021

Bu sene, hangi şirket bu oranlarda zam yaptı ? Burada da bir adaletsizlik var... O maaşları, vergileriyle ödeyen özel sektörde çalışanlara neden aynı oranlar zorunlu kılınmıyor ?

Cik konus patronunla, yapmiyorsa ihracat yapan firma bul

06.12.2021

Başlığı Ahaber'den mi aldınız? Sanki yılbaşında %30 zam yapılacakmış gibi anlaşılıyor ama bu oran önümüzdeki 2 sene boyunca yapılacak zamların toplamı, hatta kümülatif toplamı. Bu arada sadece son bir ayda TL'deki değer kaybı bunu geçti sanırım. Her gün bir üründe oha fiyata bak diyoruz. Birkaç ay önce 7-8 TL'ye aldığım yufka, 2 hafta önce 11 TL'ydi. Oha diyerek almıştım. Bugün baktım 14 TL :s

TÜM YORUMLARI OKU (23)