Memur ve Memur Emeklilerine Verilen Maaş Artışı Tepkilerin Odağında

Zam görüşmeleri sona erdi. Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Enflasyonun rekor kırdığı bu dönemde verilen bu artış da tepki çekti.

Haberin detayları şöyle 👇

Memur ve Memur Emeklisinin Maaş Zamları Belli Oldu!

Zammın duyurulmasının ardından #memurzammı etiketi gündemde birinci sıraya yerleşti.

Tepkiler ise şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

👇

👇

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Alnı Olsa da Öpsem Dedirten Haftanın Aşırı Haklı 16 Tweeti
Hesapları Karıştırdığı İçin Bir Müşterinin Hakaretlerine Maruz Kalan Öğrencinin Aşırı Haklı İsyanı
Çorlu Tren Faciasında Eşi ve Çocuğunu Kaybeden Mısra Öz'e Eşi Hakan Sel'le İlgili Yapılan Hadsiz Yorum

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
YORUMLAR
24.08.2021

Yandaş sendika anca bu kadar iş yapar. Yüzleri mi var ki kızarsın? Gururları mi var ki kırılsın? Ali Yalçın bu emeklerinin karşılığını mecliste bir koltukla alır da memurlar bunlara itaat etmeye devam ettikçe anca üçün birine talim..

Sendika diye bişi var işlevsiz gereksiz %21 ile oturduğun masadan %12 ye razı oluyorsun de kardeşim o zaman 1 haftalık greve gir Fransa da sarı yelekliler gibi ol ama nerde o yürek devlet kalkıp deseki bu sene zam Yok dese daha iyiydi %5 zam şu an tam tamına 250-300 e denk geliyor ki askeri maaş ile orta direk dediğimiz memur arasında artık fark kalmadı orta direk kavramı bitmiştir helal olsun.Bu şu demek okuyan üniversite mezunu kesim ile askeri maaş alan yani vasıfsız lise mezunu kesim ile arasında bir Fark kalmadı.Tekrardan söylüyorum başka ülkede olsa şimdiden işler bırakılmış eylemler için sokağa dökülmüştü memur kesim

25.08.2021

Türkiye de memurlara zam yapılamamasının sebebi Türkiye de çok fazla memur olmasıdır. Yani personel için 15000 TL para ayırırsınız ilk seçenek 5000 TL maaşla 3 personel çalıştırabilirsiniz, ikinci seçenek 3000 TL maaşla 5 personel çalıştırabilirsiniz Türkiye 2.seçeneği seçti. Şimdi diyeceksiniz ki devlet atama yapıyor ne anlatıyorsun. 2018 yılında öyle bir atama yaptı ki 6-7 yılda alması gereken personeli seçimden dolayı 1 yılda aldı. Ancak 5 yılda özel sektör istihdamı hiç artmadı. Memur maaşları en nihayetinde bütçeden karşılanıyor. Özel sektör istihdam sağlayıp katma değer üretmez ise vergi gelirleri çeşitli sebeplerle enflasyonun altında artar memur da düşük zam alır. 2021 yılında bütçe gelirleri %15 arttı, bütçeden kamu personeline ayrılan pay ise %16 arttı. Yani kısaca hem devlet atama yapsın hem iyi zam versin diye birşey mümkün değil hele ki özel sektörün istihdam yaratmadığı bir ülke de ikiside mümkün değil.

26.08.2021

Türkiye'de memurlara zam yapılmamasının sebebi Türkiye'de çok fazla memur olması değildir. Zira sanıldığının aksine Türkiye'de çok fazla memur yoktur. OECD ülkelerine göre nüfusa oranla kamu görevlisi sayımız düşüktür. Memura zam yapılmamasının öncelikli sebebi 657 sayılı kanun uyarınca devlet memurunun grev yapmasının yasak olmasıdır. Bunun ardından memur arkadaşların başta sendikayla ilişkileri konusundaki vizyonsuzluğudur. Bu arkadaşların mesleki haklarına bakış açısı doğum iline tayinini çıkarttırmanın ötesine pek geçmez. Kaydolduğu sendikayı bile milliyetçilik, muhafazakarlık gibi alakasız ölçülere göre seçerler. Bununla bağlantılı olarak ülkemizdeki sendikal oluşumların tırtlığı da bir etkendir. Kamu işçilerinin çok daha iyi rakamlar almış olması bu konuda fikir vermeli..

TÜM YORUMLARI OKU (12)