Memur ve Emeklinin Kaderi 3 Ocak’ta Belli Olacak! Üç Aylık Enflasyon Farklı İle Zam Hesabı

Milyonlarca memur ve emekli yeni yılda maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. 3 Ocak saat 10.00’da Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı aralık enflasyon verileriyle tablo belli olacak. Mynet’ten Sinem Eryılmaz, 3 aylık enflasyon farkından yola çıkarak memur ve emekli zammını derledi.

Kaynak

Temmuz 2024’te memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31, SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapıldı.

Her 6 ayda bir zam alan memur ve emekliler yeni yılda yapılacak zammı beklemeye başladı.

Mynet’ten Sinem Eryılmaz’ın haberine göre Merkez Bankası başta olmak üzere pek çok kurumun enflasyon tahminlerine göre 2025 zammının yüzde 10-15 aralığında olması bekleniyor.

Kaynak

Net rakam Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak’ta saat 10.00’da açıklanacak enflasyon verisiyle belli olacak.

3 Ekim Perşembe günü açıklanacak eylül ayı enflasyon rakamları da zam oranını şekillendirecek. Eylül ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 1.50-2.50 aralığında.

Ekonomistlerin tahminine göre 3 aylık enflasyonun yüzde 7.99 olması bekleniyor. Son zamla 12 bin 500 TL’ye yükseltilen en düşük emekli aylığı için masada 14-15 bin TL rakam bulunduğu ifade ediliyor.

Yıl sonu enflasyon tahminlerine göre en düşük Bağ-Kur’lu maaşı 14 bin 401 TL; SKK’lı maaşının ise 9 bin 970 TL olması öngörülüyor.

En düşük memur emekli maaşının 19 bin 233 TL, en düşük memur maaşının ise 42 bin 854 olması bekleniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Asgari Ücret Zammında Kafalar Karıştı! Uzman İsim Maaşın Ne Kadar Yükseleceğini Tane Tane Açıkladı
SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan 2008'den Sonra Emeklilik Sistemine Girenleri Üzecek Maaş Hesabı
Memur ve Emeklinin Ocak Zammında 5 Farklı Hesap!

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Benfica'da Şov Yapıyorlar: Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü Portekiz Ekibini Sırtlıyor
İsrail Ordusu Açıklamıştı: Hizbullah da Nasrallah'ın Öldüğünü Doğruladı
YORUMLAR
28.09.2024

gerçekten bu rakamların doğru olduğuna inananlar varsa ben onları Allah'ın gazabına bırakıyorum.9 bin TL kusur naas nedir yavhuu, Karşınızdaki ler sizin ve bizim insanlarımız ve belki farkında değilsiniz ama VATANDAŞLAR yani TÜRKLER VE TÜRKİYE NİN KADİM İNSANLARI.Kimse sizin gibi Arap seçici olamaz yazıklar olsun...😡😡😡👎

28.09.2024

zam değil erken seçim lazım akepe olduğu sürece toprağında çiçek açmaz bu ülkenin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ