Memur ve Emekli Maaşı Hakkında Bakan Vedat Işıkhan'dan Açıklama

Değişen asgari ücret sonrası herkesin merakla beklediği memur ve emekli maaşı zammı için Bakan Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. 

Işıkhan yaptığı açıklama 'En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak. Memur-emekli maaş zammı temmuzda TBMM'den geçecek' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve emekli maaşı zammı için son dakika açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaş zammının temmuz ayında Meclis'ten geçeceğini, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük Memur maaşlarına yapılacak zammı geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Yeni Asgari Ücret Belli Oldu: Zam Oranı Yüzde 34!
Asgari Ücret Ne Kadar? Yıllara Göre Asgari Ücret Değişimi Nasıl Oldu?

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
21.06.2023

Memurun düştüğü durum içler acısı. Eskiden bir memur bir tık zorlansa da evini, arabasını alır ailesini çok rahat geçindirirdi. Şimdiyse resmen gariban durumuna düştüler karın tokluğuna çalışıyorlar ev, araba hayal olalı yıllar oldu. Eğer İstanbul'da görev yapıyorlarsa o karın tokluğu bile biraz zor çünkü aldıkları maaş anca kiralarına yetiyor.

Pasif Kullanıcı
21.06.2023

22 bin dendiğindeki dolar fiyatı ile bugün dolar fiyatı aynı mı? Daha elimize geçmeden eridi bitti maaşlar. Maaslar zamlanmadan ürünler zamlandı. Maaş zamlarıyla çözüme kavuşturamazsınız. Ya yoksulluk sınırı üzerinde maaş vermelisiniz ya da yoksulluk sınırını düşürecek önlemler alıp alım gücünü artırmalısınız. Hep söylüyoruz maaş zamları geçici çözümlerdir. Daha da çıkmaza itecek.

21.06.2023

hic sikayet etmeyin bu durum akpnin isteyerek yaptigi bir durum. zaten damat efendi de itiraf etmisti, amaclari yuksek kurla ihracati artirmak, isciligi ucuzlatmakmis. meali: avrupanin coplugu ve ucuz isci kolesi olamk, yerli uretim olmadigi icin ithalata bagli ihracat nedeniyle daha da boka batmak. bunu goremeyecek kadar vizyonsuz yoneticiler. bu durum sadece patronlarin isine yaradi, zaten dolarla is ceviren adamlarin isciligi sak diye dustu, tl bazinda artti ama dolar bazinda yariya dustu.. akp patronlara mi calisiyor?

TÜM YORUMLARI OKU (17)