Memur Tek Seferde Kaç Gün Yıllık İzin Alabilir? Memur 30 Gün Yıllık İzni Ne Zaman Hak Eder?

Çalışan kişilere devlet tarafından verilen çeşitli sosyal haklar bulunur. Kanunlarla koruma altına alınan haklardan biri de yıllık izinlerdir. Bu izinler, çalışanların hem psikolojik hem fiziksel sağlını koruması için verilir. Yıllık izinler, işveren tarafından işçiye verilen ücretli izinlerdir. Ancak her çalışan bu haktan yararlanamaz. Aynı zamanda kamu ve özel sektörde çalışanların yıllık izin süreleri ve bu izinlerden yararlanma şartları birbirinden farklıdır.  Kamuda çalışan devlet memurlarının çalışma süreleri izin günlerini belirleyen faktörlerden biridir. Peki memur tek seferde kaç gün yıllık izin alabilir? Memur 30 gün yıllık izni ne zaman hak eder? İşte detaylar...

Kamu hizmeti yapan ve idari bir sisteme bağlı olarak çalışan kimselere devlet memuru denilir. Devlet memurları kamu görevlisi olarak da bilinir. Bu nedenle devlet güvencesi altında çalışırlar. Devlet memurluğuna hak kazananlar kamunun farklı kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca devlet memurlarının görev ve sorumlulukları özel sektörde çalışanlardan oldukça farklıdır. Aynı zamanda hastalık izni, yıllık izin ve aylıksız izin gibi çeşitli haklarada sahiptirler. Memurların tek seferde kaç gün yıllık izin alabileceği ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Memur Tek Seferde Kaç Gün Yıllık İzin Alabilir? Memur 30 Gün Yıllık İzni Ne Zaman Hak Eder?

Memur olarak çalışanların yıllık izin süreleri, hizmet süreleri ile belirlenir. Yıllık izne hak kazanabilmeleri için en az bir yıl hizmet sürelerinin bulunması gerekir. Bu durum, aynı şekilde aday memur olarak çalışanlar içinde geçerlidir. Aday memurlar, 1 sene görev yaptıktan sonra yıllık izinleri kullanabilirler.

Kamuda çalışan devlet memurları, 1 yıldan 10 yıla kadar çalışmış ise yıllık izin süreleri 20 gündür. Eğer 10 yıldan fazla süredir çalışıyorlarsa  yıllık izin süreleri 30 gün olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda bazı zorunlu durumlarda geliş 2 gün ve gidiş 2 gün olmak üzere toplamda 4 gün izin süresi de yıllık izinlere eklenebilir. Memurların izin sürelerini ne zaman kullanacağı amirler tarafından belirlenir. Amir uygun bulduğu zamanlarda toptan yıllık izin süresi verebilir. Ayrıca bu izinler ihtiyaç durumuna göre kısım kısım da kullanılabilir. Eğer önceki yıllara ait kullanılmayan izinler bulunuyorsa bu izin süreleri düşer.

Öğretmen olarak çalışan devlet memurlarının yıllık izinleri yaz tatilleri ve dinlenme tatilleridir. Bunlarında dışında yıllık izin hakları yoktur. Aynı zamanda radyoaktif ışınlara maruz kalarak çalışan devlet memurlarına yıllık izinlerinin haricinde bir aylıkta sağlık izni verilir.

Popüler İçerikler

Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi