Memur-Sen'den 'Ek Zam' Açıklaması: 'Asgari Ücretteki İyileştirme Memura da Yapılmalı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 'Memura ek zam talebini dile getirdik. Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı' dedi.

"Memura ek zam talebini dile getirdik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 'Sözleşmeli personelin durumuna ilişkin talepleri aktarmış olduk. Memura ek zam talebini dile getirdik. Vergi matrahı konusunda kamu çalışanları konusunda huzursuzluğumuz var. Son bir kaç ay kamu görevlileri matrahlarından dolayı aldığı ücreti kaybediyor. Verginin yüzde 15' e sabitlenmesi konusunu aktarmış olduk. Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik' dedi.

"Seyyanen zam yaparsınız"

Yalçın, 'Ek zammın yapılması zaruriyet doğurmuştur. Seyyanen zam yaparsınız. Bir kısmını oran bir kısmını seyyanen zam yaparsınız. Ek zam konusunda karar verilmiş ve görülmüş olsun. bunları Çalışma Bakanı ile konuştuk. Aralık ayı enflasyonun açıklanması bekleniyor. Asgari ücrete yapılan zam sonrası etiketler değişti. Aynı oran bizim içinde geçerli' ifadelerine yer verdi.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
27.12.2022

En çok da badem bıyıklı sendikadan 40 50 milyar maaş alan ama emekçiyi iktidarla birlikte düdükleyenlerin Allah belasını versin hakkım haram zıkkım olsun

27.12.2022

düdükletmesinler, öğretmenlerin yarısı bunun sendikasinda. millet memnun düdükten demekki

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ