Memede Mantar Belirtileri Nelerdir?

Yakalanma oranı son derece yüksek olan mantar enfeksiyonları, memelerde dahil olmak üzere vücudun birçok yerinde oluşum gösterirler. Memede oluşan mantar enfeksiyonları genellikle emziren kadınların şikayetleri arasında yer alır. Ayrıca zayıf bağışıklık sistemine sahip olanların vücudunda mantar geliştirme riski daha yüksektir. Mantar enfeksiyonları oluştuğu alandan başka bir bölgeye bulaşabilir bazen de farklı enfeksiyonlara davetiye çıkararak problemi daha da kötüleştirebilir. Memede mantar belirtileri nelerdir? Konu başlığımızda memede mantar belirtileri hakkında ayrıntılı bilgiler hazırladık. İşte detaylar…

Mantar, organizmaların vücuda yerleşmesi ile görülen bir cilt hastalığıdır. El, ayak, saç derisi ve meme gibi bölgelerde deri üzerinde artan mantar çeşitleri sebebiyle enfeksiyon meydana gelir. Mantar çevresini de etkisi altına almaya başladığında o bölgede iltihap oluşma riski de bulunur. Böyle durumlarda mantar şikayetleri daha da alevlenir. Mantar enfeksiyona karşı alınacak en iyi önlemlerin başında etkilenen bölgenin kuru tutulması gelmektedir. Peki, mantar belirtileri nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler…

Memede Mantar Neden Olur?

Memede mantar emzirme döneminde kadınlarda sık yaşanan bir durumdur. Bölgede meydana gelen sürtünmeler, aşırı terleme, sıkı ve dar iç çamaşırları giyilmesine bağlı da memede mantar oluşumu devreye girebilir. Emzirmenin ilk dönemlerinde meme başında ortaya çıkan çatlak ve kızarıklık sorunlarına karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Bazı kremlerin kullanımı ile meme başında oluşan bu gibi hasarlar ortadan kaldırılabilir. Bu kremler bebeğinizi emzirmenize mani olmadan meme başındaki hassasiyetleri ortadan kaldırır. 

Memede mantar bazen diyabet hastalığı ve aşırı kilodan kaynaklanabileceği gibi memenin alt kısımlarında da mantar ortaya çıkabilir. Özellikle terlemenin sık olduğu yaz aylarında mantar vücutta kolayca çoğalır ve bu durumda belirtiler daha şiddetli yaşanır.

Memede Mantar Belirtileri Nelerdir?

Memede mantar; yanma, kaşıntı, karıncalanma ya da keskin ağrılara neden olabilir. Eğer meme ucunca şişlik ve kızarıklıklar varsa bu mantar enfeksiyonuna işaret edebilir. Vücutta oluşan tüm mantar enfeksiyonları ile benzer bir şekilde; yanma kaşıntı ve ağrı meme mantarının en yaygın belirtileridir. Memede mantar, hijyenin yeteri kadar sağlanmadığı durumlarda kötü kokulara da sebep olabilmektedir.

Memede Mantar Nasıl Tedavi Edilir?

Mantar şikayeti bulunan kişiler öncelikle deri ve cilt hastalıkları alanında uzman bir hekime başvurmalıdırlar. Mantar tedavisinde reçete edilen losyonlar, kremler ya da ilaçlar ile mantarın semptomları ortadan kaldırılabilir. Bu süreçte kişisel hijyene özen gösterilmesi ve bölgenin kuru tutulması çok önemlidir. Mantar rahatsızlığı tekrar oluşma eğilimi gösterebileceği gibi bulaşma riski de yüksek olduğundan tedaviye bir an önce başlanmalıdır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Kanserli Memenin Belirtileri Nelerdir?
Öğrenmeyen Kalmasın: Memeler ve Meme Uçlarına Dair Az Bilinen 13 Şaşırtıcı Gerçek
Memeleri Mandalina Gibi Küçücük Olanların Her Allah'ın Günü Yaşadığı 21 Durum

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!