Memecoinler’in Tehlikelisini Göstermek İçin Deney Olarak Çıkarılan İdiot Coin Başarılı Oldu!

Memecoinler zaman zaman yarar sağlayan yatırımlar olsa da tehlikeliler de aynı zamanda. Nerdeyse her gün birkaç tane memecoin piyasaya giriyor. Bunların ne kadarı güvenilir olduğu ise büyük soru işareti. Geçtiğimiz günlerde bir gazeteci bu konuyu daha fazla gündeme getirmek için bir deney yaptı. Gelin birlikte deneye bir göz atalım.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

David Segal ve ilginç deneyi.

New York Times muhabiri David Segal, geçtiğimiz gün memecoinlerin ne kadar tehlikeli ve güvensiz olabileceği hakkında bir deney yaptı. İdiot Coin adlı sahte bir coini piyasaya süren muhabir birçok yatırımcıyı şaşırttı.

Bu deneyin ana amacı neydi?

Segal “Kripto diyarında iflasın eşiğine gelmek” başlıklı köşe yazısında abartılı ve ilginç kripto para birimlerinin soruşturmasını açıklıyor. Bu deneyi de yeni yazısı için gerçekleştiren gazeteci deneyin amacını bir iki cümleyle açıkladı. Açıklamasına göre asıl amaç abartılmış bir altcoin yaratmak için tecrübeye ve altyapıya ihtiyaç olmadığını göstermek.

Peki gazeteci bu deneyi nasıl gerçekleştirdi?

Gazeteci, 21 milyon dolarlık Idiot Coin’i yaratmak için yaklaşık 300 dolar gibi cüzi bir ücret ödemek zorunda kaldı. Segal memecoin kripto para dolandırıcılığı konusunda sürekli olarak uyarıda bulunan bir girişimci olan Dan Arreola’dan yardım aldı. Muhabir ayrıca tokenin web sitesinin gerçek görünmesi için bir web sitesi tasarımcısına ödeme yaptı. Web sitesi bazı çekici reklamlarla Coinforidiots.com adını benimsedi. Idiot Coin’i övmek için bir TikToker ile bile anlaşma yaptı. Segal, dünya çapında 300’den fazla yatırımcıyı kendine çekti.

Deney Segal'e göre başarılı.

Bu deneyle gazeteci sıfırdan bir token yaratmanın, kâr vaat etmenin ve ardından insanları dolandırarak parayla birlikte ortadan kaybolmanın ne kadar kolay olduğunu birçok yatırımcıya gösterdiğini düşünüyor. Gazeteci bu deneyi yaparken kripto dünyasını kötülemek istemediğini sadece denetimlerin daha sık yapılması gerektiğini belirtmek istediğini söyledi. Ayrıca yatırımcıların her vaade inanmaması ve dikkatli olmalarının kendi güvenlikleri için ne kadar kritik olduğunu da göstermiş oldu.

İdiot Coin alan yatırımcılar bu deney sonrası herhangi bir maddi zarara uğramadı ve paraları iade edildi.

Ayrıca gazeteci yazısında küçük bir rapor da sundu. Raporda kötü eğitimli programcılar tarafından her gün en az bir düzine reklam kripto para biriminin piyasaya sürüldüğünü açıkladı. Segal, bu tarz yeni altcoinlere yapılan yatırımların piyasaya sürüldükten haftalar sonra işe yaramaz hale geldikleri için alakasız sonuçlar verdiğini belirtti. Bu tarz kötü amaçlı yapılan coinlerden para kazanan sadece tek bir grup var o da bu tokeni yaratan programcılar. 

Siz memecoinler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt