Meme Kanserini Yenen Yüzücü Sarah Thomas Manş Denizi'ni 4 Kez Üst Üste Hiç Durmadan Geçen İlk Kişi Oldu

ABD’li Sarah Thomas, İngiltere ile Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni dört kez üst üste hiç durmadan geçen ilk kişi oldu. Meme kanseri tedavisini bir yıl önce tamamlayan Thomas, rekorunu hastalıktan kurtulanlara adadı.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Dünya rekoruna imza atan 37 yaşındaki maraton yüzücüsü Sarah Thomas, Fransa’da pazar sabahı erken saatlerde başladığı yolculuğunda tam 54 saat boyunca yüzerek bugün yerel saatle 06.30’da (TSİ 08.30) İngiltere'nin Dover limanına ulaştı.

209 kilometre yüzdü

Thomas'ın rekor denemesinde yaklaşık 128 kilometre yüzmesi planlanmıştı. Fakat güçlü akıntı nedeniyle mesafe 209 kilometreye çıktı.

Sarah Thomas karaya çıktığında şampanya ve çikolatayla kutlama yaptı

Kasım 2017'de kanser teşhisi konulan Thomas, rekorunu kanserden kurtulan tüm kişilere adadığını söyledi. Denemenin resmi gözlemcisi Kevin Murphy, “Bu bir zafer, dayanıklılığının sınırlarını test etti. Bu inanılmaz ve kesinlikle ilham verici. Sonunda hepimiz çok duygulandık” dedi.

Thomas 2007, 2012 ve 2016 yıllarında da Manş'ı yüzerek geçmişti

Şimdiye kadar sadece dört kişi Manş Denizi'ni hiç durmadan yüzerek üç kez geçti. Fakat bunu dört kez denemeyi Thomas’tan önce kimse yapmadı.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
17.09.2019

Azmin elinden ne kurtulabilmiş ki? Takdir ettim. Başarılarınız daim olsun.

17.09.2019

İyi yarak yemiş, insanlığa çok büyük katkısı oldu o denizi 4 kez yüzerek

17.09.2019

ha bu arada, göğüs kanserini atlatanların güneşe maruz kalması yasak. Bu vatandaş en az 30 saat güneş ışınlarını yemiş. 2. kez göğüs kanseri olur, bu sefer de "göğüs kanserini 2. kez yendi" diye haberi yapılır. Amk çomarı

17.09.2019

Beni öldürmeyen şey güçlendirir :))

TÜM YORUMLARI OKU (6)