Meme Kanseri İle Mücadele Eden Canan Ergüder’den Yeni Fotoğraf! Meme Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Ünlü oyuncu Canan Ergüder, yaklaşık altı aydır meme kanseri ile mücadele ediyor. Hastalığı sebebiyle rol aldığı Menajerimi Ara dizisinden de ayrılan Canan Ergüder, sosyal medya hesabından yeni fotoğrafını paylaştı. Geçtiğimiz günlerde annesi Rukiye Ergüder ile birlikte fotoğrafını paylaşan ünlü oyuncu, son olarak ise arkadaşıyla fotoğrafını paylaştı. Canan Ergüder’in son hali merak ediliyordu. İşte Canan Ergüder’in son hali ve mücadele ettiği meme kanseri ile ilgili bazı bilgileri…

Canan Ergüder’in Son Hali

Canan Ergüder, Instagram hesabı üzerinden arkadaşı Ebru Ünal ile birlikte bir fotoğrafını paylaştı ve 'Hayatımda iyi ki var' dediğim 8 koruyucu meleğimden biri... Canım Ebru'm, seninle normale yakın gelmek, dertleşebilmek o kadar değerliydi ki... Muhteşem bir gündü' notunu paylaştı.

Meme Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Meme dokusunun içerisinde yer alan süt bezlerinde veya süt kanallarını döşeyen hücrelerin yapılarının bozulması, kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan ve başka organlara da yayılma potansiyeli taşıyan tümöral oluşumdur.

Hastalık, erken dönemde genellikle belirti vermez. Bir kitle ele gelebilecek boyuta ulaşmadan 2 yıl öncesinde tarama mamografisi ile saptanabilir. Bu nedenle rutin taramalarını yaptırmayan kadınlarda meme kanserinin erken teşhis edilebilmesi oldukça zorlaşır.

Erken evrede fark edilmeyen kanser hücresi zamanla meme dokusu içinde büyüyerek tümöral bir kitle oluşturur ve sonrasında da metastaz dediğimiz kan ve lenf yolu ile vücudun diğer organlarına yayılma potansiyeli kazanabilirler.

Kan ve lenf yolu ile vücudun diğer bölgelerine yayılmadan teşhis edilen meme kanseri vakalarında tedavi başarısı oldukça yüksektir.

MEME KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Meme başında akıntı, özellikle tek taraflı ve kanlı olması

  • Meme başında içe çekilme, çökme

  • Memede büyüme ve şekil bozukluğu

  • Meme cildinde geçmeyen yara veya kızarıklık

  • Meme başında kabuklanmalar ve kızarıklıklar

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı