Meme Görmeye Alışın! Bebeğini Emziren Annenin Paylaşımına Gelen Çağ Dışı Yorumlar ve Kamuya Açık Alanda Emzirme Özgürlüğü

Bir kadının bebeğini istediği yerde doyurması çok normaldir, meme de cinsel bir organ değildir.

Beslenmenin en saf ve doğal hali olan emzirme, yaşam kaynağı olmasına rağmen hâlâ pek çok toplumda tabu olarak görülüyor...

'Meme cinsel organ mı yoksa değil mi?' tartışmaları süredursun, kadınların bebeklerini emzirmeleri ayıp olarak kabul ediliyor. Halbuki bebeğinin karnını doyurmaktan daha normal ne olabilir ki?

Ayıp olarak kabul edilen ve toplum tarafından tuhaf bakışlarla sınanan emzirme eylemi sosyal hayatta kadınlara çok büyük sıkıntılar yaşatıyor.

Mesela dışarıda yemeğini yerken acıkan bebeğini ne yapsın annesi? İlla tuvalete ya da bir yere saklanmak zorunda mı kalsın ya da bebeğini aç mı bıraksın? Ağlatıp 'cıkcıkcık' sesleri arasında yemeğini yemeye devam mı etsin? Yoksa kendini tamamen izole ederek bebeğini sütten kesene kadar sokağa çıkmasın mı?

İşte tüm bunlara isyan eden bir anne kendi kişisel, istediğini yapabileceği, ona özel Instagram hesabından bebeğini emzirirken fotoğrafını paylaştı ve hissettiklerini anlattı.

Emzirme alanı olarak kullanılan tuvaletlerin hijyenik olmaması, emzirme örtülerinin hava akışında sıkıntı yaratması ve bebeği germesi ile artan sıcaklığın bu eylemi zorlaştırdığını anlattı. Emzirmenin sadece bebeğin karnını doyurmaktan ibaret olmadığını da ekledi elbette...

Paylaşımın Twitter'a tatlı bir şekilde aktarılmasıyla birlikte kadınların neler yaşadığını ortaya koyan yorumlar geldi.

Gerçekten çağ dışı yorumlar bunlar...

Yok efendim ortalık yerde sıçıyor muyuz?

Meme görmek zorunda mıyız?

Gözümüze sokma bilmem ne...

Evet, ortalık yerde sıçmıyoruz ama sıçtığımız yerde de bebeğimizi beslemek zorunda değiliz!

Meme görmeye alışın, çünkü meme cinsel bir organ değildir!

Gözünüze sokmuyoruz, aksine siz kendiniz bakışlarınızı kilitleyerek memelerimize bakıyorsunuz!

Toplumda ayıp olarak görülen bu tarz tabular anneleri sosyal hayattan uzaklaştırdığı gibi eve hapsediyor. Bu da mutsuz annelere, mutsuz çocuklara ve mutsuz ailelere yol açıyor. Bırakın Allah aşkına, iki meme gördünüz diye bu kadar saçmalayamazsınız...

Popüler İçerikler

Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
YORUMLAR
08.07.2020

Onedio gerçekten iyice saçmalamaya başladın.Muhafazakar biri değilim emziren bir anne olarak şu görüntüden iğreniyorum.Bebeğimle arandaki duygusal bağ demişsin sadece beslenme değil demişsin madem bebeğinle aranda ne diye herkese gösteriyorsun.O zaman yatağınıda aç eşimle aramda duygusal bağ diye.Gerçekten iğrenç bunu din adına söylemiyorum ahlak adına söylüyorum batıdan göre göre yozlaştık.Memem kutsal götüm kutsal çıplak gez o zaman.Biri bişey deyince ayyy yobaz.

08.07.2020

Çok haklısın.Aynen benim de söyleceklerim bunlardı.

08.07.2020

Hepimiz icabında dışarıda lokantada vesaire emzirdik ama öyle löp diye açıp çıkarmadık, süper bol üstler altına da emzirme sütyeni giydik veya tülbent emzirme şalı kullandık, yavrumuzun karnını doyurduk, ne yavrumuz rahatsız oldu ne çevremiz rahatsız oldu.

Tamam ne güzel işte bu da bir özgürlüktür. Üstünü örtüp emzirmeyi tercih etmişsiniz. Ya tam tersi olsaydı? Üstünü kapatmak yada tuvalette emzirmek sağlık açısından yasak olsaydı ve her anne uluorta emzirmek zorunda kalsaydı? Siz tercihinizi yapmakta özgürmüşsünüz aynı şekilde istediği gibi emzirmeyi seçen anneler de özgür. Çevrenin ne düşündüğünü umursamadan özgürce emzirmeyi seçmişler. Kimseye zarar vermiyorlar sadece çocuklarını emziriyorlar. Saygı duymak gerek hem size hem dışarda kapanmadan emziren annelere 🙏

08.07.2020

Bir anne değilim ahkam kesmeyeyim. ama kardeşim saçmalıyorsunuz cidden saçmalıyorsunuz. bi başkası benim mememi niye görsün, ben emzirdiğim için değil memem göründüğü için utanırım. hava geçiren çok güzel emzirme önlükleri var zaten emerken uyuyor bıdıklar.

08.07.2020

bakın ne güzel kendi adınıza konuşmuş ben utanırım diyorsunuz. o kişilerin siz olmadığınızı bilmelisiniz. kendisi rahatsız değilken, rahatsız olan sizseniz bakmamayı ve yapmamayı tercih edebilirsiniz. benim için memenin diğer uzuvlardan bir farkı yok. çocuğumu tuvalette emzirmek de istemem, örtüyle boğmak da. kimse memesini sallaya sallaya mekanda da dolaşmıyor emin olun kontrollü şekilde yapmaya gayret ediyorlar. protest bir tavır yerine doğal bir annelik süreci olarak görürsek daha faydalı olur.

TÜM YORUMLARI OKU (104)