Melodisi Dilinize Dolansa da Adı Bir Türlü Aklınıza Gelmeyen O Şarkıyı Mırıldanarak Bulma Yolunu Anlatıyoruz!

Neydi o şarkının adı, hani na na na na gibiydi melodisi... O melodiyi mırıldandığınızda size yanıt verecek birkaç yardımcı getirdik.

Artık çoğunlukla radyoda müzik dinlemiyoruz, daha doğrusu çoğu şarkının ismini zaten bildiğimiz için radyoda tekrar duyuyoruz.

Ancak her şeyi bilme imkanımız yok, bir sürü şarkıyı keşfediyoruz ve o esnada ne çaldığını öğrenmek istiyoruz. Artık hayatımızda 10 yıldan fazla süredir olan uygulamalarla bir yerde çalan müziği kolayca öğreniyoruz, Amerika'yı yeniden keşfetme niyetimiz yok. Hepimiz bu uygulamaları biliyoruz.

Peki, ortada çalan bir müzik yokken ve bir şarkı aklımıza düştü...

Etrafımızdakilere mırıldanıyoruz, kimseden çıt yok. Siz Türkçe bir şarkı mırıldanıyorsunuz karşınızdaki 'Jennifer Lopez miydi o ya?' diyor. Canlar sıkılıyor, herkes tahminini yapıyor fakat yanıtı bulamadığınız için zihninizi zorlayıp duruyorsunuz.

Genelde birkaç dakika sonra kendimizi şu halde buluyoruz. 👇

Bu ihtiyacı gördük ve dev hizmeti ayağınıza getirdik, gelin mırıldandığınızda yahut melodisini söylediğinizde size aradığınız şarkıyı şak diye getirecek uygulamaları tanıtalım.

İlk önerimiz SoundHound.

Yandaki linklerden Google Play ve App Store'dan indirebileceğiniz uygulama bir ortamda dinlediğiniz şarkıyı bulmanın yanında arama tuşuna bastığınızda o an mırıldandığınız, melodisini dillendirdiğiniz şarkıyı da buluyor. Bu özelliğin iyi çalışması için tek şart mırıldandığınız şarkının notalarını olabildiğince doğru ifade edebilmeniz. Deneyin bakalım.

Bir diğer öneri, Google Assistant.

İster ıslıkla ister mırıldanarak, hangi şarkı aklınıza takıldıysa Google Assistant uygulamasını deneyiniz. Şimdilik sadece İngilizce şarkılar ve enstrümantal eserler için işleyen uygulama detaylıca test edildi, şimdilik şarkıları doğru tanıma oranı yüzde altmış

Buradan indirebilirsiniz.

Örneklerden üçüncüsü bilgisayar kullanırken akla takılan şarkılar için.

static0.makeuseofimages.com

Midomi'de ana sayfanın üst kısmında yer alan 'Tıkla, şarkıyı söyle ya da mırılda' butonuna bastıktan sonra şarkınızı on saniye boyunca mırıldanıyorsunuz ve melodiyi kötü bir biçimde ifade etmiş olsanız da işini yapıyor ve diğer uygulamalardan neredeyse bir gömlek üstün.

Web sitesini buradan ziyaret edebilir ve kolayca keşfe çıkabilirsiniz.

Mırıldandığınız şarkının ne olduğunu çabucak bulmanız için içimize en çok sinen üç uygulamayı getirdik.

Esasen birçok uygulama bu işi yapıyor olsa da arayüzü, çalışma hızı yahut şarkı kapasitesi bakımından çoğunu eledik. Bu üç uygulama için de bir not düşelim, her biri ayrı ayrı şarkı kütüphanelerine sahip ve birinde olmayan şarkıyı mutlaka diğerinde bulabiliyorsunuz.

Yani zihninize saplanan şarkılar için artık üç ayrı silahınız var. Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşın, önerileriniz varsa onları da duymak isteriz!

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
07.03.2022

Ya mırıldanacak kısmını da anımsamıyorsak ? Yabancı bir şarkı vardı. Üstü açık eski Amerikan arabasında asfalt yolda gençler giderken "Love is sick" gibi bir şey diyorlardı. Sözler tam bu olmayabilir, çünkü bu şekilde aradım ama bulamadım.

28.06.2023

merhaba. bi müzik arıyorum. müziği video klipten hatırlıyorum ama bulamıyorum bilen birisinden öğrenebilirim sadece. müziğin ne adını ne de ismini bilmiyorum. müzik normal başlıyor. barda oturan uzun saçlı renkli gözlü bir adam oturuyor ve yanına bir kadın geliyor. kadın kırmızı elbiseli kırmızı rujlu saçları dirsek hizasına kadar uzun. kadın bara oturduğunda barın sağ tarafında ki duvarda duran ekran led tv de müzik başlıyor. müzik eski zamanlarda geçiyormuş gibi ve videosu siyah beyaz. video da bi hitler bıyık adam geliyor ve gramofon ile dj lik yapıyor. müzik çok hareketli ve şarkıyı söyleyen bir kadın var. uzun yemek masası falan var müzik bitince kamera çekimi tekrar bara dönüyor. videosu bu şekilde olan bir müzik ve yıllardır bulamıyorum hatırlayan var ise yardımcı olabilir mi?

23.12.2023

Merhaba bir şarkı arıyorum ama bulamıyorum. Tahminen 2010 yıllarında tamda hatırlamıyorum aslında ama, genç tv dinlemiştim wihine up kelimeleri aklımda kaldı sadece arama yaptığımda kat deluna şarkıcısının söylediği şarkı çıkıyor fakat benim aradığım o değil Şarkı klibi 30 lu yaşlarda esmer (zenci değil) bir erkek söylüyor dış mekan tatil bölgesi gibi bir yerde bir kadının dansı eşliğinde şarkıyı söylüyordu. bulabilecekmiyiz bakalım şimdiden teşekkürler

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ