Meksikalılar Vahşice Öldürülen Ingrid Escamilla İçin Ayakta

Meksika'nın başkenti Mexico City'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen 25 yaşındaki Ingrid Escamilla'nın fotoğraflarının bazı gazetelerde yer alması infial yarattı. Bıçaklanarak öldürülen kadın, derisi yüzülmüş ve bedeni parçalanmış halde bulunmuştu. Sosyal medyada Escamilla'nın cesedinin fotoğraflarının dolaşmasına tepki gösteren Meksikalılar ise, genç kadının anısına doğa ve manzara fotoğrafları paylaştı. 

Dün yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterilerinde iktidar ve medya protesto edildi. Devlet Başkanı'nın yaşadığı konuta boya fırlatan göstericiler, ceset fotoğraflarını yayımlayan gazetenin araçlarını da ateşe verdi. Gösterilerin ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor.

BBC'nin aktardığına göre 25 yaşındaki Ingrid Escamilla, birlikte yaşadığı erkek tarafından Pazar günü bıçaklanarak öldürüldü. Olay yerinde gözaltına alınan 46 yaşındaki Eric Francisco Robledo, delilleri yok etmek amacıyla kadının derisini yüzüp cesedini parçaladı.

Bir gazetenin Escamilla'nın cesedinin fotoğrafını sansürlemeden 'Aşk Tanrısı'nın suçu' başlığıyla yayımlaması infiale neden oldu.

Escamilla'nın cesedinin fotoğraflarının internette dolaşmasına tepki gösteren Meksikalılar, sosyal medyada #IngridEscamilla etiketiyle doğa ve manzara fotoğrafları paylaştı.

Bir Twitter kullanıcısı paylaşımında "Ingrid Escamilla en acımasız şekilde öldürülen bir kadın. Cinayetinin fotoğrafları sızdırıldı ve biz şimdi onun adına güzel fotoğraflar paylaşıyoruz. Anısına saygıyla. #IngridEscamilla" diye yazdı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

14 Şubat'ta sokağa çıkan ve çoğu kadın olan göstericiler, kadın cinayetlerine karşı çıkan ve "sorumlu gazetecilik" çağrısı yapan sloganlar attı.

Göstericiler, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un ailesiyle birlikte kaldığı sarayın kapılarından birine kırmızı boya fırlattı.

Reuters'a konuşan bir protestocu, "Başkan bu sorunu sürekli görmezden geliyor" diye tepki göstererek "Bu onun şahsına karşı bir mesele değil. Birçok sorunu gündeme taşıma imkanı olduğunu, ama bunu yapmadığını düşünüyoruz" dedi.

Göstericiler daha sonra sağanak yağmur altında, Escamilla'nın cesedinin fotoğrafını yayınlayan La Prensa gazetsinin bürosuna yürüdü.

Gazeteye ait araçlar ateşe verilirken, bazı protestocular da gazeteye girmelerini engellemeye çalışan güvenlik güçleriyle çatıştı.

La Prensa, eleştiriler karşısında fotoğrafı yayımlama kararını savunduğunu, ancak editöryel ilkelerini yasal gerekliliklerin ötesine taşıma konusunda tartışmalara açık olduğunu bildirdi.

Ülkede bugün de protesto eylemlerinin düzenlenmesi bekleniyor.

Resmi rakamlara göre, Meksika'da geçen yıl 3825 kadın öldürüldü.

İnsan hakları grupları, kadın cinayetlerinde davaların çoğunun çözülemediğini ve faillerin cezasız kaldığını söylüyor.

Ne olmuştu?

Meksikalı yetkililere göre, polis Pazar günü Escamilla'nın cesedini evinde buldu. Escamilla'nın 46 yaşındaki erkek arkadaşı Eric Francisco Robledo, olay yerinde gözaltına alındı.

Polis aracına bindirilirken vücudu kan lekeleriyle kaplı olan Robledo, şiddetli bir kavga sonrasında kız arkadaşının kendisini bıçakla öldürmeye çalıştığını, kendisinin onu öldürdükten sonra yakalanmamak için cesedi parçalamak istediğini söyledi.

Robledo'nun eski eşinin daha önce aile içi şiddet nedeniyle polise iki kez şikayette bulunduğu belirtiliyor.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Anlaşma Sağlandı: Alex de Souza Süper Lig'e Geri Dönüyor!
YORUMLAR
15.02.2020

Bu haberden ne anlıyoruz? Orospu çocukluğunun dili, dini, kültürü, coğrafyası, enlemi, boylamı yok. Orospu çocuğu her yerde orospu çocuğu. Böyle dünyanın devri devranını sikeyim.

15.02.2020

La bende bunu anlamıyorum bu yabancıların hepsi isyan ediyor karşı çıkıyor bizim Türkler anca götünü devirip osura osura yatıyo . Bazen düşünüyorum sukseler yine sesini çıkarmaz bunlar diyorum sonra bakıyorum zaten sukiyolar. (Japonca sevmek:suki)

15.02.2020

emine bulutun olmek istemiyorum diye bagrisi dunyada orta dogu disinda bir ulkede olsa ulke ayaklanirdi. yoneticiler istifaya zorlanirdi eminim ya turkiyede? her gun kac tane kadin oluyor sadece gorup geciyoruz, kendim de dahil. yoneticiler bizden de beter zaten bazilari hatta. uyuk bir cogunlu kadinlari hedef gosteren seyler soyluyor, ithamlarda bulunuyor ve daha nicesi. nasil farkindaligimizi geri kazanicaz acaba? iktidar dusunce mi? ulkedeki zihniyet bu oldugu icin maalesed degisemicez. dunyanin her tarafinda kadina siddet var, tecavuz var fakat en azindan tepki gosterenler de var!

TÜM YORUMLARI OKU (14)