Meksika'da Kadınlar, Kadına Yönelik Şiddeti Protesto İçin Çıktıkları Sokakta Polisle Çatıştılar!

Meksika kadın cinayetleri konusuna bir türlü önlem alamazken, ülkenin başkenti Mexico City günde yaklaşık 10 kadın cinayeti işleniyor.

Mexico City'nin belediye başkanı Claudia Sheinbaum geçtiğimiz günlerde kadına şiddete karşı alınan önleyici tedbirlere ilişkin bir bildiri yayımlamıştı.

Sheinbaum, cinsiyetçi şiddete karşı yapılan tutuklamaların arttığını söylese de saldırı ve tecavüz olaylarındaki artışın da sürdüğünü söylemişti.

Hükümet verilerine göre, ülkede geçen yıl 3 bin 662 kadın cinayeti işlenirken, bu yılın ilk 6 ayında kaydedilen 1834 kadın cinayetinin 107'si Mexico City'de işlendi.

Kaynak: Timeturk

Başkentte kadına yönelik şiddete karşı sokağa çıkan kadınlar, şehrin bazı noktalarında barikat kurarak polisle çatıştı. İşte o görüntüler:

Kadınlar, cinsiyetçi reklam panolarını da parçaladı.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
‘Köyün Tamamı Terör Yanlısı’ Diyen Öğretmen Hakkında Yeni Gelişme: “Ne Açığa Alındı Ne de Sürüldü”
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
26.11.2019

Bu şey değil mi; "Yeni Türkiye"!

26.11.2019

GTA gibi ulke yav

27.11.2019

Kadınların öldürüldüğü cinayetler kadın cinayetleri olarak sınıflandırılmaya başlandığında öldürülen kadın sayısı arttı. Bu tanım ile sanki bir insan değil de insan ile hayvan arası bir canlı öldürülüyormuş algısı oluştu bazı canlılarda. Kadın cinayeti yoktur, cinayet vardır.

27.11.2019

Hea bak bizim hoca da (kadin) derste insan haklari ve kadin haklari diye ayri iki kavram var, kadin insan degil mi amk diye gidiyodu, durdu “mi”de aniden

TÜM YORUMLARI OKU (5)