Mehmet Yalçınkaya Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Mehmet Yalçınkaya Nerede, Hangi Belediye'nin Başkanı?

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya sosyal medyada gündem oldu. Dünya Kupası 2022 finalinin büyük bir heyecanla tamamlanmasının ardından gündemde Mehmet Yalçınkaya'nın yer alması kafaları kurcaladı. Peki Mehmet Yalçınkaya kimdir? Mehmet Yalçınkaya kaç yaşında ve nereli? Mehmet Yalçınkaya nerede, hangi belediyenin başkanı? İşte detaylar...

Mehmet Yalçınkaya Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

1 Mart 1958 Şanlıurfa doğumlu Mehmet Yalçınkaya, Türk siyatsetçidir. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamlamıştır. Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde almıştır. 1975-1990 yılları arasında DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nde çalışmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Mehmet Yalçınkaya Siyasi Kariyeri

1991 yılında Türkiye genel seçimleri esnasında Doğru Yol Partisi Şanlıurfa milletvekili adayı olarak seçimlere girmiş fakat o yıl TBMM'ye girememiştir. 1995 yılında yapılan genel seçimlerde yine Şanlıurfa'dan bağımsız aday olarak seçime katılmıştır. 1999 genel seçimleri esnasında Doğru Yol Partisi Şanlıurfa 4. sıra adayı olmuş ve bu kez seçilmiştir. TBMM'de KİT komisyonunda görev yapmıştır. 2022 genel seçimlerde Doğru Yol Partisi 2. sıra adayı seçilmiş, yeterli oyu almasına rağmen partisi baraj altı kaldığı için TBMM il temsil hakkı alamamıştır. 

2014 yılında yerel seçimlerde MHP Akçakale Belediye Başkan adayı olmuş ve %44.74 oranında oy almıştır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerde ise Ak Parti Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan adayı olmuş, seçimi kazanmıştır. 2019 yılından beri aktif bir şekilde Belediye Başkanlığı yapmaktadır.

Mehmet Yalçınkaya Nerede, Hangi Belediye'nin Başkanı?

Mehmet Yalçınkaya; Şanlıurfa Akçakale'de Belediye Başkanı olarak görev almaktadır. Kendisi 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekili'dir.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Sosyal Medya Hesapları

Instagramyalcinkayamehmt

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış