Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 'Gri Listeden' Çıkarıldığını Duyurdu: "Başardık"

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'yi 3 yıl sonra gri listeden çıkardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, karara ilişkin X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), bugün gerçekleşen genel kurul toplantısında Türkiye'yi gri listeden çıkarma kararı aldı. FATF, 2021 yılında Türkiye'yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle gri listeye almıştı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) araştırmaları, gri listeye alınmanın yabancı bankalar ve yatırımcılarla olan ilişkilerin gerilemesine sebep olduğunu gösteriyor.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından "Başardık" paylaşımı yaptı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Yayılan Tesettür Videosunda Verilen Mesajlara Tepki Yağdı
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Kayseri'deki Olaylara İlişkin Açıklama: "Yabancı Düşmanlığına Müsade Etmeyiz"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Görevinden İstifa Etti
YORUMLAR

önce anasını belledik, ülkeyi çetelerin kaynağı belirsiz paranın, ne olursa olsun para getirip aklayanların ülkesi yaptık; gri listeye soktuk. milyarlarca dolar yatırım fırsatını teptik ekonomik krizi derinleştirdik. şimdi gri listeden çıkardık, aferin bize, cici biz, akıllı çocuk biz.

Söylevlerinde sonuna kadar haklısın ama bu başarıdır ve Mehmet Şimşeğe yazar. Bu listeden çıkıp, yabancı yatırımcı almak için Soyluyu koltuğundan aldırıp yerine mafya dünyası ile ilişkisi olmayan yada arasına mesafe koyan birini getirmesinde dolayı

28.06.2024

Yeni vergi keşfetti kesin.

28.06.2024

Kayıp Balık Memo "Hayal kırıklığına uğradığında ne yapman gerektiğini biliyor musun? Yüzmeye devam et!" Pardon maaşına zam yap.. Maaşına yapılacak 49 bin liralık zamdan bahsediyor olabilir. Hiç bir parti bu ülkeyi bu kadar batıramamış ve parasını bu kadar değersizleştirememişti. Tebrikler.

28.06.2024

Türkiye ekonomisi: içimdeki ses ben öldüm mü? :)

TÜM YORUMLARI OKU (69)