Mehmet Şimşek, Kredi Kartlarından Yapılacak 750 TL'lik Kesintiye Dair İlk Açıklamayı Yaptı

Şimşek, savunma sanayisine yönelik ek kaynak paketi hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu. Şimşek, yapılacak 750 TL'lik kesintiyi 'Zor bir coğrafyadayız' diyerek açıkladı. Böylelikle BBP Genel Başkanı Mustafa Destici haricinde ilk kez hükümetten de bir ses kredi kartlarında yapılacak kesintiyi savunmuş oldu.

Savunma sanayisine aktarılması planlanan 750 TL'lik kesinti için birçok kişi kredi kartlarının limitini düşürürken kulislerde de AK Parti'nin geri adım atabileceği bilgisi konuşuluyor.

Mehmet Şimşek ise katıldığı canlı yayında tepkilere rağmen kararı savundu ve Türkiye'nin zor bir coğrafyada olmasını buna gerekçe olarak sundu.

Kesintinin gerekçesi olarak Şimşek, "Ülkemizin caydırıcılık gücünü artırmak dışında hiçbir seçeneği yok. Bölgemizde bir ateş var, savaşlar var. Sıkıntılı bir mahalledeyiz" dedi.

Caydırıcılık gücünün artacağını söyleyen Şimşek, "Kredi kartlarından savunma sanayisine aktarılacak kaynağın amacı ülkemizin caydırıcılığını artırmak. Bunun amacı çok net. Türkiye savunma sanayisinde atılım içinde" açıklaması yaptı.

Atılımlar için ilave kaynak gerektiğinin altını çizen Şimşek, "Çelik kubbe inşa edilecek. Ülkeyi koruyacak hava savunma sistemi kurulacak" açıklaması yaptı.

Çelik Kubbe Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar?

Çelik Kubbe Nedir? Türkiye'nin Hava Savunma Sistemi Çelik Kubbe Nasıl Çalışır ve Ne İşe Yarar?

İlginizi Çekebilir

İşte O Gün Geldi: Vergi Yüzsüzleri Bugün İfşa Edilecek
Ünlü Sunucu Cansu Canan Özgen Dolandırıldı: 10 Yıl Hapis İsteniyor
Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica Transferi Sonrası Performansı Sosyal Medyada Farklı Yorumlara Konu Oldu

Popüler İçerikler

Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa İçin ‘3. Maddenin Değiştirilmesi’ Önerisi
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
Altın Portakal Film Festivali'nde Ödül Alan Nur Sürer Başarısını Yılmaz Güney'e Adadı!
YORUMLAR
15.10.2024

Coğrafya'yı ve bölgeyi zorlaştıran sizlersiniz. Sizin beceriksizlikleriniz yüzünden enflasyon , babamın tansiyonu gibi hep yüksek çıkıyor.

15.10.2024

Kimi kimden koruyorsun. O zaman 150 araçla camiye, 5 uçakla yurtdışına gitmeyeceksiniz. Adama sormazlar mı tank palet fabrikasını yok pahasına neden sattın diye. Şov yapmak için tank palet fabrikasının parasına uzaya turist gönderdiniz. 56 milyar liralık rezerv değeri olan Boyabat maden sahasını 3.6 milyar liraya birilerine peşkeş çekmek koruma mıdır? Hükümetten nemalanan tüm müteahhitler, ihale alanlar, 3-4 yerden maaş alanlar, huzur hakkı alanlar, tarikatlara vakıflara aktardıklarınızdan keseceksiniz. Dış yardım yaptığınız 4 ülkeye ne kadar para verdiniz! Hep beraber yediler ülkeyi batırdılar yine faturayı vatandaşa kesmek için milliyetçi söylemlerle korku diktası oluşturuyorlar.

15.10.2024

zaten zor bir coğrafyadaydık birkaç ay içinde mi bunu anladınız?

TÜM YORUMLARI OKU (51)