Mehmet Şimşek’in Vergi Kaçırdığını Söylediği Fırıncıların Devletten Alacağı Olduğu Ortaya Çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sabah gazetesine verdiği söyleşide en çok vergi kaçıran meslek grubunun fırıncılar olduğunu söylemişti. Şimşek'in bu sözlerine fırıncılardan tepki geldi. Fırıncılar “Fırıncı aslında devletten KDV alacağı olmasına rağmen bunu tahsil edemiyor, etmekte güçlük çekiyor' dedi.

Kaynak: Sabah

Kaynak: Türkiye gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçağının en fazla fırınlarda olduğunu söylemişti. Şimşek, “Siz hiç fırıncının size fiş verdiğini gördünüz mü? Yüzde 1’e tenezzül ediliyor. En çok vergi kaçağının olduğu, hiç verginin gelmediği yerler fırıncılar” demişti.

Bu sözler üzerine Şimşek’e fırıncılardan tepki geldi. Türkiye gazetesinden Samet Eker’in haberine göre fırıncılar “Fiş vermiyoruz diye vergi kaçakçısı değiliz” sözleriyle kendilerini savundu.

Kaynak

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, vatandaşlar fiş almadığında bile fişi kestiklerini dile getirdi.

Alnıaçık, “Geri kalan bütün ekmekler, bakkalda ve marketlerde satılıyor. Fırıncılar vergisini bütün sektörler gibi veriyor. Mehmet Şimşek’e denetimlerle ilgili kesin bir bilgi geldiğinden dolayı böyle açıklama yaptığını düşünüyorum” dedi.

Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası ise birçok fırıncının devletten KDV alacağı olduğunu vurguladı.

“Fırıncı aslında devletten KDV alacağı olmasına rağmen bunu tahsil edemiyor, etmekte güçlük çekiyor.”

Yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Fırınlarda üretilen ekmeğimizin büyük çoğunluğunu zincir marketlere, bayilere ve toplu tüketim yerlerine satmaktayız. Bu tip müşterilerimize verdiğimiz tüm ekmekler irsaliye ve fatura ile sevk edilmektedir. Kayıt dışı sevk etme gibi bir durum yoktur. Bu tip müşterilerimiz toplu ödeme yaptıkları için tüm ekmekler irsaliye ile sevk edilmekte, fatura karşılığı ödemeler alınmaktadır.”

“Mehmet Şimşek’e eksik bilgi veriliyor.”

'Mehmet Şimşek’e bu konuda bilgi verenler ya eksik bilgi veriyor ya da gerçekte yaşadıklarımızı doğru anlatamıyorlar. Sonuç olarak fırın işyerleri yasa, yönetmelik ve ticari kanunlara uygun üretim satış ve hizmet yapmaktadır.” 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Mehmet Şimşek EYT'den Duyduğu Rahatsızlığı AK Parti Genel Merkezi'nde Dile Getirdi
Daron Acemoğlu’nu Tebrik Eden Mehmet Şimşek’e Sosyal Medya Kullanıcıları Sordu: Nobel Vergisi Gelecek mi?
Yeni Vergilere Şok Olan Vatandaşlardan Mehmet Şimşek’e Alternatif Vergi Önerileri

Popüler İçerikler

Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
Pendik'te Yürek Yakan Olay: Down Sendromlu Genç Kız, 40 Günlük Bebeği 6. Kattan Attı!
Furkan Bölükbaşı'nın Hamas Lideri ve Atatürk'ü Karşılaştırdığı Paylaşıma Alperen Duymaz'dan Sert Tepki
YORUMLAR
19.10.2024

fırıncılar akp nin 1 numaralı meslek grubu

sürekli nakit alıyorlar vatandaştan. kessinler abicim her alışverişe faturayı. sonra ufacık dükkandan zincirlere dönüşüp vatandaşın yüzüne bakmıyorlar

19.10.2024

35 milyona araba alanlarin peşinde koşamayan maliye, fırınların yuzde1'ine takılmak da garip. Herkes vergisini versin tabi, ama başlama noktası fırınlar mı gerçekten? Öte yandan insanların vergiden kaçma isteği hükümete olan güvenden geliyor, insanlar devlete ödenen vergilerin kendilerine hizmet olarak geri geleceğini bilse, şeffaf bir bütçe ortaya konsa, kimse vergiden kaçmaz. Ama şu an vergi vermek "kerizlik" olarak görülüyor malesef. Öte yandan hükümete yakın bazı şirketler hala calisanlara elden para verip asgari ücretten gostererek çalıştırıyorken fırıncı ne yapsın?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ