Mehmet Şimşek EYT'den Duyduğu Rahatsızlığı AK Parti Genel Merkezi'nde Dile Getirdi

1 Mart 2023’te EYT düzenlemesi yasalaşarak yürürlüğe girdi. 2024 Temmuz ayında açıklanan verilere göre EYT’nin maliyeti 577.3 milyar TL olarak açıklandı. Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in EYT hakkında söylediği sözleri paylaştı. Babuşcu, Şimşek'in 'Allah kimsenin başına bir daha böyle bir uygulama vermesin' dediğini ifade etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi 1 Mart 2023’te Meclis’te kabul edilerek yasalaştı.

2023 yıl sonunda toplam 2 milyon kişi EYT ile emekli oldu. Yaş ortalamaları ise 48 olarak hesaplandı.

Temmuz ayında açıklanan verilere göre EYT’nin 2024 yılı maliyeti 577. 3 milyar lira olarak açıklandı. 17 yılda ise 4 milyonu aşkının kişinin emekli olacağı tahmin ediliyor.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in AK Parti Genel Merkezi’nde AK Partili üst düzey yöneticilere yaptığı bir sunumu paylaştı.

twitter.com

'Mehmet Şimşek AKP Genel Merkezi’nde AKP üst düzey yöneticilerine yaptığı sunumda KKM ve EYT ilgili şunları söyledi:

KKM ve EYT bütçeye ciddi yük getirdi. 1970’li yıllarda KKM benzeri bir uygulama olan DÇM son taksiti ödendiğinde Turgut Özal,  Allah bir daha kimsenin başına böyle bir uygulama vermesin dedi.'

Şimşek'in EYT'den rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi: "EYT'nin maliyeti kalıcı bir maliyet. Deprem etkisi geçici, birkaç yıllığına, bir kerelik. EYT öyle değil."

twitter.com

Ekşi Sözlük’te Prof. Dr. Babuşcu’nun paylaşımı ve Şimşek’in sözlerinin ardından “17 Ekim 2024 EYT iptal hazırlıkları” başlıklı bir konu yayımlandı. Şimşek'in sözleri "EYT kaldırılıyor mu?" sorularını beraberinde getirdi.

Kaynak

Öte yandan Prof. Dr. Babuşcu’nun paylaşımına sosyal medya kullanıcıları Şimşek’in sözleri üzerine tepki mesajları paylaştı. İşte o paylaşımlardan bazıları şöyle👇🏻

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kredi Kartı Vergisi İçin Yeni Formül: 1 Milyon Limiti Olan Vatandaştan 10 Bin Lira Kesilsin
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Milyonlarca Çalışan İçin Birden Fazla Zam Senaryoları
Emekli Maaşına Zam Bekleyenleri Üzecek Hesap: "Maksimum 15 Bin Lirayı Görür"

Popüler İçerikler

Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa İçin ‘3. Maddenin Değiştirilmesi’ Önerisi
Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
Pendik'te Yürek Yakan Olay: Down Sendromlu Genç Kız, 40 Günlük Bebeği 6. Kattan Attı!
YORUMLAR
17.10.2024

Sanki ekonomide her şey iyiydi, her şeyi çözmüşlerdi de EYT batırdı ülkeyi. İş adamlarının affedilen milyarlık borçları, vergi kaçakları, kamudaki israflar, yolsuzluklar, batık projeler, savaş harcamaları, sıfır faiz sevdasıyla dövizi ve dövize bağlı maliyetleri patlatmak..vs,vs hiç birinin suçu yok Maşallah :)

17.10.2024

Günah keçileri lazım.

Biz de şey diyoruz Mehmet amca: Allah kimsenin başına sizler gibi yöneticiler getirmesin. Lafın gelişi yönetici dedim çünkü zerre alakanız yok.

17.10.2024

Bunları başa allah değil bizzati halk getirdi sanki ben öyle hatırlıyorum en azından

17.10.2024

40-45 çok erken, 60-65 çok geç. Eyt'den emekli olanlar tepki gösteriyor, bi siz mi prim ödüyorsunuz ben 40 yaşındayım ve emeklilik yaşım 60, siz 20 yıl çalışıp emekli oldunuz benim daha bir o kadar önümde var. Neden hep en uçlardayız, 50-55 civarı yapılamaz mı yani?

17.10.2024

Bro doğru tespit, uçlarda yaşıyoruz her şeyi bir ortamiz yok hiçbir seyde

TÜM YORUMLARI OKU (20)