IMF ile Türkiye'nin sorunlu dönemlerde birlikte çalışması günümüzde algının da bu yönde şekillenmesine yol açtı. IMF'in özellikle kredibilite ihtiyacı olan ve ekonomisi sorunlu ülkelerde çalışma yürütmesi de bu algıyı güçlendiriyor. Uyguladıkları ekonomik politikalar, halk nezdinde zorluklara neden olduğundan IMF dünyada da istenmeyen bir kurum haline geliyor. Ancak politikaların uzun vadeli etkilerinin görülmesi ve kredi sağlaması açısından da bazen IMF'in kapısının çalınmasını zorunlu kılıyor. Türkiye'de de IMF yeniden gündeme geliyor.
Arap tefecilerden borç alma kotamız dolunca yıllardır eleştirdikleri IMF'ye döndüler gene... Yalnız IMF verdiği paranın nerelere gittiğini kontrol eder...
İngiliz bankerler ve Arap tefecilerden IMF'nin fwizinin üç katı faizle borçlanmak yerine IMF'yi çağırmak gerekiyordu ama reyizzz IMF'yi şeytanlaştırdığı için geri adım da atamıyordu.. IMF verdiği larayı takip eden ve efektif harcanması için denetleyen bir kurum. Bunlara ver parayı yutsunlar.. Ordan alınan paralar kimseye peşkeş çekilemeyeceğinden o kapıya gitmek işlerine gelmiyordu. Şimdi durum başka.. El mecbur..
kel başa mehmet şimşek tarak