Mehmet Metiner'den İtiraf Gibi Açıklama: 'TÜGVA'lı Gençler Kaymakam, Hâkim, Savcı Olmasınlar mı?'

AKP'li eski milletvekili Mehmet Metiner, torpil ve kadrolaşma skandalıyla gündeme gelen Türkiye Gençlik Vakfı'nı (TÜGVA) 'TÜGVA'lı gençler bu ülkenin insanı değiller mi? Onlar bir yere girmesinler mi? Onlar kaymakam, hâkim, savcı, genel müdür olmasınlar mı?' sözleriyle savundu.

A Haber'e konuşan Metiner şunları söyledi: 

'Bu milletin değerlerine bağlı, gencecik insanların devlet kadrolarında yer alması için referansta bulunmak, 'Evet, biz bu insanı tanıyoruz. Ülkesine, dinine, inancına, milletine, mukaddesatına bağlıdır' demenin ne mahsuru var? Yani TÜGVA'lı gençler bu ülkenin insanı değiller mi? Onlar bir yere girmesinler mi? Onlar kaymakam, hâkim, savcı, genel müdür olmasınlar mı?'

TÜGVA belgelerinde neler vardı?

TÜGVA ile ilgili tartışmalar gazeteci Metin Cihan'ın Twitter hesabından paylaştığı bazı belgelerle başladı.

Cihan'ın paylaştığı belgelerde kaymakamlık gibi kurumlara, yargı, ordu ve emniyete yapılacak atamalar için hazırlanmış isim listeleri yer alıyordu.

Başvuru yapılacak kurumların isimlerinin bulunduğu listelerde, TÜGVA'da değişik pozisyonlarda bulunan kişiler referans olarak gösteriliyordu. 

Belgelerdeki iddialara göre, 15 Temmuz sonrası çıkartılan kanun hükmünde kararnameler ile FETÖ'den alınan yurtlar AKP'ye yakın Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), TÜGVA, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Ensar Vakfı, Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER), İlim Yayma Cemiyeti (İYC) gibi vakıf ve derneklere verildi.

Ayrıca bakınız 👇

Vakıf mı Devlet İçinde Yeni Yapılanma mı? Son Zamanların Gündemden Düşmeyen Kuruluşu TÜGVA
TÜGVA Başkanı Eminoğlu'ndan İtiraf Gibi Açıklama: 'İçerden Belgeleri Almış Bu Adam, İfşa Ediyor'
İsmail Saymaz: 'AK Parti İçinden Aldığım Bilgiye Göre TÜGVA Listeleri Doğru'
AKP’li Göksu: 'TÜRGEV’e, TÜGVA’ya, Ensar’a ve İlim Yayma’ya Çatlasanız da Destek Vermeye Devam Edeceğiz'
İBB'nin Yaptırdığı Yurt Meclis Kararı Olmadan TÜGVA'ya Verilmiş
TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan TÜGVA Açıklaması: 'Yeni Bir Paralel Devlet Yapılanması'

Popüler İçerikler

Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
Pendik'te Yürek Yakan Olay: Down Sendromlu Genç Kız, 40 Günlük Bebeği 6. Kattan Attı!
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
YORUMLAR
16.10.2021

Bu nasıl bir din arkadaş böyle.Sadece alkol ve cinsellik haram.Adam kayırma,haksızlık,yolsuzluk,torpil,zulüm,kul hakkı,kokain ticareti,yalan,iftira,hakaret,eşitsizlik,riyakarlık hepsi serbest ! İşte onca İmamhatip' ve Tügva gibi vakıflar da bu çarpık din anlayışını gençlere empoze etmek için çalışıyorlar,varlık amaçları o.

16.10.2021

Benim ailem son derece dindar,bugüne kadar sola oy vermemişlerdir.Çocukluğum Kuran kurslarında geçti ama Deist oldum.Elbette sorgulamaya başlamamda bu tipleri görmemin de etkisi oldu.Artık tercihim değil istesem de tekrar inanabileceğimi sanmam.Çok uzun uzun tartışmak da istemiyorum.3000 sene önce adamın birinin asasıyla denizi ikiye ayırıp bir Firavun'u boğduğuna inanmak için bir sebebim yok.Eğer gerçekse çağımızda da aynı şeylerin olması gerekirdi.Şimdi Antik Mısır'da yaşayanlardan çok daha büyük firavunlar dünyada...

16.10.2021

Ne güzel açıkça belgeleri doğruluyor utanmaz. Tügva'lı gençler neden diğer kişiler ve gençler gibi sınava girerek hakkıyla kazanıp bir işe girmiyor. Rezilsiniz, tiksinçsiniz haksız kazancı bile din kisvesiyle savunmanız daha utanç verici. Geçmişte aynı açıklamayı fetö için yapıyordu bu şahıs. Evet kaymakam hakim savcı olmasınlar mı, fetö geleneği devam etmesin mi? Soruları çalıp geçtikleri sınavlar, geçtikleri danışıklı mülakatlar, kendilerine özel yazılmış iş ilanları, hamili yakınımdır kartları ile geldikleri makamları aldıkları ünvanları gerçek sanmasın mı akp'nin çocukları. Hak yemeyen keriz şiarıyla ne mübarek gençler yetişiyor. Normalde bunlar torpilsiz kapı zili bile olamazlar.

16.10.2021

Bu yapılanma bir yerden tanıdık geliyor :) Sonra "Kandırıldık" demeyin de.

TÜM YORUMLARI OKU (32)