Mehmet Cengiz'den Kılıçdaroğlu'na Yanıt: 'Bu Yardımı Alın Terimle Millete Hibe Ettim'

Cengiz İnşaatın patronu Mehmet Cengiz, depremzedeler için yaptığı 3 milyar TL'lik bağış sonrası 'Sevgili Beşli Çeteler, dekontları mutlaka saklayın. Onları 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim' diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na, 'Ben bu yardımı alın terimle millete hibe ettim' yanıtını verdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem için yapılan bağış kampanyasına 3 milyar TL bağışlayan Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sevgili Beşli Çeteler, dekontları saklayın; 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim' açıklamasına yanıt verdi.

Oda Tv'den Can Özçelik'e konuşan Cengiz, 'Bu acı günde böyle şey konuşulur mu ya. Şu anda elli bin kişiye ekmek veriyorum. Sen de yap ben devamlı yapıyorum. Ben paramı yurt dışına kaçırmıyorum ki Türkiye'ye yatırım yapıyorum. Yardımla ilgili borcum çıkarsa (Kemal Kılıçdaroğlu) bunu o borçtan düşmesin. Ben bu yardımı alın terimle millete hibe ettim. Çıkarsa borcum onu da öderim. Bunu gündeme getirdiler, naşka bir şey bulamadılar ben bunu çok yadırgıyorum' dedi.

Ne olmuştu?

Cengiz Holding, televizyon kanallarının depremden etkilenenlere yardım için düzenlediği ortak yayında 3 milyar TL bağışladığını bildirmişti.

Kılıçdaroğlu da bunun üzerine 'Sevgili Beşli Çeteler, bu akşamki bağış performansınız gözlerimi yaşarttı. Dekontları mutlaka saklayın; onları 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim' açıklamasını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamada 'Halkın parasını çalan beşli çeteler var. Kuruşu, kuruşu uzman arkadaşlarıma hesaplattım. Saray iktidarı sırasında devlet hazinesinden bunlar ne kadar para çaldılar hesapladık. 418 milyar dolar. Tahsil edeceğim rakam budur. Sizden 418 milyar doları iktidarımızda alacağız' demişti.

Cengiz İnşaat dünyada en fazla kamu ihalesi alan şirketler arasında yer alıyor👇

18 Yılda 203 Milyar Dolar: Dünyada Kamudan En Çok İhale Alan 10 Şirket İçinde 5 Türk Şirketi Var

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başörtüsü Takıp Ayşe'yi Taklit Etti!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
YORUMLAR
18.02.2023

Bende bu lafa hastayım 50000 kişiye ekmek veriyormuş, kim kime ekmek veriyor efendi o adamlar emeğinin karşılığını alıyor kimseye hayır falan yapmıyorsun asıl onlar sana ekmek veriyor. İnşaatı yapan onlar ekmek veren sen kafaya bak. Hibe ettiğin bu milletin alın teri senin alnın ancak Bodrum'da yatında uzanırken terler.

Pasif Kullanıcı
18.02.2023

Alın terinle mi yapma cngz 10 yılda bu kadar serveti alın teriyle mi yaptın salak değiliz..

18.02.2023

Adam bildiğin bahşiş bırakmış

TÜM YORUMLARI OKU (15)