Mehmet Ali Deniz Yazio: Beyin Temelli Egzersiz: İnsan Ayarlarının Keşfi

İnsan fiziksel sınırları olan ve bu sınırlara ulaştığında doğası gereği ölen bir canlıdır. Ölüm ve yaşam canlı türlerinin tazeliklerini ve doğaya uyumlarını sağlamak için ayarlanmış bir döngüdür bu yüzden bununla kimsenin sorunu yok ve olmamalı.

Bu mesele doğal yaşam sınırları içerisinde korunmaktadır. Doğal yaşam deyip duruyoruz, nedir doğal yaşam biliyor musunuz? En gelişmiş haliyle köylerden başlayın ve zamanda geriye doğru gidin, işte orası.

Tabi ki biz artık zihnimizin uydurarak inşa ettiği ve adına modern yaşam dediğimiz kent haltlarında yaşıyoruz. Kent haltlarında yaşamak erken yaşlanıp yavaşça ölmeyi kabul etmektir.

Herkes şöyle sanır. İnsanlar ortalama 25-30 yaşlarına kadar kaslarını korur, 30 yaşından sonra kas kaybetmeye başlar. Yok öyle bir dünya! Bu veri normal insanlar için geçerlidir. Sen normal insan değilsin modern insansın. Modern hayat insanı hareketsizliğe zorlar. Bu yüzden sen 25-30 yaşlarına yeterince hareket etmediğin için normal oranda kas üretemeyerek ulaşan bir insansın. Yani kaybederek başlamışsın. Modern hayatın içinde 30 sene yaşamak normalde 50 yaşına denk gelecek kadar kas kaybetmektir.

Kas deyip geçmeyin bu kayıp yüzlerce zararın ardından kalp ve damar sisteminin zayıflamasına neden olan bir zincirin başıdır. Biliyorsunuz ki şu an kalp ve damar hastalıkları dünyanın bir numaralı ölüm sebebidir. 

Kas kaybı insanı öldürmeden önce hareket potansiyelinin azalması, metabolizmanın yavaşlaması, yağlanma, eklem ve omurga sorunlarının başlaması, kalp ve damar sisteminin zayıflaması gibi ara yüzlerle karşınıza çıkar. Uyarıları görmezden gelmekse sizi erken ve çileli bir ölüme götürür.

Çözümü için yapmanız gereken şeylerin başında egzersiz gelir.

Hee egzersiz mi? Ee bende evde atlıyorum, zıplıyorum, yok pilatesti yogaydı her haltı yapıyorum ben yırttım bana bir şey olmaz diye düşünmeyin. Bunlar pembe dizi kıvamındadır. Biz gerçek bir şeylerden bahsediyoruz. 

İnsan canlısı travmalı bir geçmişe sahiptir. Geçmişin fiziksel gerçeklikleri genetiğimize, yaşanma şekli sinir bilimsel kodlarımıza ve mücadeleleri fizyolojimize işlemiştir. Yüzbinlerce yıllık bu kodları son yüz yılda bir tarafınızdan uydurduğunuz basit sistemlerle geliştiremezsiniz. Bırakın geliştirmeyi hastalanmaktan bile kurtulamazsınız.

Zamanınız ve emekleriniz boşa gitmesin istiyorsanız, insan vücudunun ana kodlarına ulaşan bir etki yaratmak için onun ayarlarına uymak zorundasınız. 

“Beyin temelli egzersiz” insanın genetik, sinir bilimsel ve fizyolojik ayarlarına uygun tek egzersiz ve yaşam modelidir. 

İnsan mükemmel tasarlanmış bir canlıdır ancak modern hayat dinamikleri gereğince mükemmelliğini kaybetmektedir. İşte bu model insanın mükemmel ayarlarını geri yüklemek için tasarlanmıştır. Modern hayatın yıpratıcı etkilerinden korunmak ve sağlıklı olmak için başka bir yol yok.

Size insanın birinci ayarından başlayarak üçlemeyi tamamlayacağım. 

1- Genetiğimizin farkına varmak.

Devamı gelecek yazıda…

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?