Meğer Arkasında Koca Bir Tarih Varmış! "Şerefe" Demeden Önce Neden İllaki Kadehler Tokuşturulur?

'Şerefe' demeden önce kadehlerinizi neden tokuşturduğunuzu hiç merak ettiniz mi? Yüzlerce yıldır süre gelen bu geleneğin arkasındaki gerçek hikaye aslında düşündüğünüzden çok daha derin.

Kaynak

Kadeh tokuşturma geleneğiyle ilgili biraz araştırma yaptıysanız, muhtemelen birkaç farklı ve ilginç açıklamayla karşılaşmışsınızdır.

En popüler açıklamalardan biri, bu ritüelin kötü ruhları kovmak için yapıldığıdır. Yüzyıllar boyunca insanlar, çan seslerinin ve kadehlerin çınlamasının dünyadaki doğaüstü güçler üzerinde bir etkisi olduğuna inanmışlardı.

Diğer bir açıklama ise kadehleri şiddetle birbirine vurmanın içkilerin birbirine karışmasına neden olduğu ve böylece zehirleme girişimlerinin engellendiği yönündedir.

Tarih boyunca zehirleme, düşmanlardan kurtulmanın popüler bir yöntemi olmuştu ve bu teori, özellikle Game of Thrones gibi popüler diziler sayesinde yaygınlaşmıştır. Ancak mantıklı bir teori diyemeyiz.

Çünkü kadehler aşırı dolu olmadıkça bu işlem işe yaramaz ve sonunda ziyan olan içkilerle dolu bir zemin kalır. 

Ayrıca ritüel, lüks akşam yemeklerinde pek anlam ifade etmez.

İnsanlar topluluklar ve toplumlar oluşturmaya başladıklarında, ritüel ve ortak etkinlikler de kaçınılmaz olarak doğdu. Binlerce yıl öncesine kadar uzanan bu tür törenler, genellikle büyük bir ortak kaptan içki içilmesiyle son bulurdu.

Bu ritüel, grup içindeki birlik ve sadakati simgeliyordu. İnsanların birlikte içki içmesi, kaynakların korunması veya grup odaklı bir düşünce yapısının benimsenmesi gibi nedenlerle yıllarca sürdü.

Eskiden herkesin kendi kadehini getirmesi ev sahibine olan güvensizliği gösterirdi ve davetlerin atmosferini bozardı.

Ancak yüzyıllar geçtikçe birlikte içki içme fikri devam etti fakat hijyenik sebepler ve diğer nedenlerden dolayı kişisel kadehler kullanmak moda oldu.

Eski günlerdeki ortak kaptan içme geleneğine bir saygı göstergesi olarak ise, kadehler bir araya getirilip tokuşturulmaya başlandı.

Fiziksel olarak kadehlerin bir araya getirilmesi, aslında insanların bir araya gelip içkilerini paylaşması anlamını taşırdı. 

Kadeh tokuşturma, bağlantıları kurmak, onurlandırmak ve kutlamak için yapılan bir ritüeldi.

İlginizi çekebilir:

40 Yıl Boyunca Hiç Uyumadan Hayatta Kalmayı Başaran Adam: Paul Kern
Cep Telefonlarımız Tıpkı Lübnan Saldırısındaki Gibi Uzaktan Patlatılabilir mi?
Ortak Dil Fransızca mı? Evlilik Cüzdanları ve Sözleşmelerin Neden Fransızca Hazırlandığını İnceliyoruz
Gördüğünüz Anda Size Zaman Yolcuğu Yaptırıp Binlerce Yıl Öncesine Işınlayacak İlginç Tarihi Eserler

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
19.09.2024

BEN AÇIKLAYAYIM : Her şey 5 duyuya dayanır. görürsün koklarsın tadını alırsın dokunursun fakat sesini duyamazsın. 5. duyuyu tamamlamak için de tokuşturulur. ses duyulur. insan rahatlar bilinç altında

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ